Тепер розрекламовані електронні петиції можуть і не дійти до міського голови

Опубліковано:
23 Листопада, 2015 о 18:53

Як відомо, з 28 жовтня на сайті міської ради запрацювала система електронних петицій, які можуть подавати громадяни і після процедури перегляду юристами, ці петиції мали б попасти на розгляд виконкому чи сесії.

 



Ще однією умовою для таких петицій є те, що вона повинна набрати більше 250 голосів підтримки. Як повідомили у міській раді, коштів на таку новинку не витрачали, оскільки усі витрати із запровадження системи взяв на себе фонд «Східна Європа».

 

Така ініціатива досить хороша і вже отримала схвальні відгуки в тернополян. Але не все так просто, як здавалося б. 18 листопада вийшло розпорядження міського голови за № 337:

 

«Про внесення змін до «Порядку розгляду

 електронної петиції, адресованої Тернопільській міській раді»

затвердженого розпорядженням

міського голови від 01.10.2015 року № 291

 

З метою забезпечення більш ефективного та об’єктивного розгляду звернень громадян, розширення можливостей реалізації права громадян на звернення до органів місцевого самоврядування, зокрема в частині розгляду поданих громадянами електронних петицій :

1.Внести зміни до Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Тернопільській міській раді, який затверджено розпорядженням міського голови від 01.10.2015 року №291, а саме:

1.1. п.7. викласти в наступній редакції: «Петиція оприлюднюється на Веб-сайті петицій протягом двох робочих днів з дня надсилання її автором (ініціатором), але після попередньої перевірки виконавчими органами Тернопільської міської ради до відання яких відносяться питання підняті в Петиції, із залученням до перевірки управління правового забезпечення, на відповідність вимогам чинного законодавства, а також на предмет віднесення розгляду порушених у Петиції питань до компетенції органу місцевого самоврядування.

Дата оприлюднення Петиції на Веб-сайті петицій є датою початку збору підписів на її підтримку».

1.2. п.8 викласти в наступній редакції: «У разі невідповідності вимогам чинного законодавства або підняті питання у Петиції не відносяться до компетенції органу місцевого самоврядування, Петиція не оприлюднюється або може бути виключена з режиму оприлюднення, про що не пізніше двох робочих днів, з дня її надсилання виконавчі органи, до відання яких відносяться питання підняті в Петиції, повідомляють автора (ініціатора) Петиції».

 

Умов для розгляду додалося. Крім стандартної процедури і набору голосів відтепер петицію буде ще розглядати профільне відомство. Простіше сказати, не всі петиції подолають шлях до виконкому чи сесії і міського голови. Якщо петиція буде «неугодна» профільним чиновникам, то її просто «забракують».

 

Ось таку чергову перепону придумали тернополянам, щоб було важче достукатись до міської влади і не тривожити спокій чиновницького життя дурницями. Питання ж вирішуються не громадою, а для громади, і пробувати вставляти свої п’ять копійок не варто! Вони і так в поті чола трудяться і ночей не досипають, щоб тільки нам з вами було добре і комфортно.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: