Татьяна Москалькова: омбудсменка на службі російського режиму

Опубліковано:
5 Жовтня, 2024 о 20:02
Татьяна Москалькова
Фото з мережі.

Татьяна Москалькова, уповноважена з прав людини в Російській Федерації, постає як фігура, сповнена парадоксів та протиріч.

Її біографія, на перший погляд непримітна, розкриває особистість з широким спектром талантів та інтересів. Генерал-майор, доктор юридичних та філософських наук, шанувальниця літературної класики та колекціонер ювелірних прикрас – все це поєднується в одній особі. Особливо цікавим є її науковий інтерес: тема її докторської дисертації “Культура протидії злу в роботі правоохоронних органів” довгий час була засекречена, що додає загадковості її професійному шляху.



Діяльність на посаді омбудсмена

На посаді уповноваженої з прав людини Москалькова демонструє підхід, який викликає багато питань у міжнародної спільноти. Замість захисту прав громадян та відновлення справедливості, вона часто виступає з заявами, які підтримують офіційну позицію російської влади.

Її діяльність характеризується поширенням дезінформації щодо обміну полоненими, ігноруванням фактів порушень прав людини та активною підтримкою пропагандистської риторики.

Результатом такої діяльності стало виключення очолюваного нею відомства з ряду міжнародних організацій, включаючи Міжнародний інститут омбудсменів та Європейську мережу інститутів із захисту прав людини. Ці безпрецедентні кроки підкреслюють глибину кризи довіри до російського інституту омбудсмена на міжнародній арені.

Релігійність та моральні парадокси

Цікавим аспектом особистості Москалькової є її декларована глибока релігійність. Вона описує себе як глибоко віруючу людину, а її житло прикрашене колекцією ікон. Це створює разючий контраст з її професійною діяльністю, яка часто суперечить базовим принципам гуманності та справедливості.

Москалькова часто цитує біблійні фрази, зокрема

“Якою мірою міряєте, такою і вам відміряють”.

Ця цитата набуває іронічного звучання в контексті її діяльності на посаді омбудсмена, яка викликає численні критичні оцінки як в Росії, так і за її межами.

Діяльність Татьяни Москалькової як уповноваженої з прав людини в Російській Федерації є яскравим прикладом того, як важливий демократичний інститут може бути використаний для підтримки авторитарного режиму.

Її робота, сповнена протиріч та парадоксів, ставить під сумнів саму ідею захисту прав людини в сучасній Росії та демонструє глибоку кризу цього інституту в країні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: джерело
Теги: #війна росія, #дезінформація, #права людини, #пропаганда, #російська омбудсмен, #Росія, #Татьяна Москалькова
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: