Марія Дубас
Марія Дубас

Журналістка, редакторка стрічки новин

Тарифи на комуналку неминуче зростатимуть

Опубліковано:
26 Жовтня, 2024 о 18:40
Зростання тарифів
Ілюстративне фото з мережі.

Масштабне зростання тарифів на комунальні послуги: українців готують до потужного стрибка.

Постійна інфляція, спричинена війною, та значні збитки енергетичних компаній призвели до стрімкого зростання тарифів. Ключовою метою цього підвищення є зміцнення стійкості національної енергетичної системи та зниження фінансового навантаження на державні підприємства і постачальників енергії.  



Зміни тарифів відповідатимуть новій моделі ціноутворення, яка враховує фактичні витрати, пов’язані із виробництвом та розподілом енергії.  

Після війни Україна планує здійснити значні реформи в енергетичному секторі. Передбачається, що уряд працюватиме над відновленням та посиленням конкуренції на ринках газу та електроенергії після закінчення війни. Очікується, що це призведе до більш конкурентоспроможного ціноутворення. Та наслідком також може стати поступове зростання тарифів. Це стане викликом для багатьох домогосподарств.

Однак, уряд докладає зусиль для того, щоб мінімізувати соціальні наслідки підвищення цін. Планується реалізувати цільову допомогу для найбільш вразливих верств населення.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #інфляція, #комуналка, #криза, #тарифи
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: