Тарас Демкура презентував український спадок в Аргентині (Фото)

Опубліковано:
14 Березня, 2016 о 15:53

Як і анонсував тернопільський підприємець, меценат, громадський діяч, віце-президент з регіонального розвитку ICC Ukraine Тарас Демкура, 12 березня він організував в Буенос-Айресі в Товаристві «Просвіта» показ старожитніх українських строїв з власної колекції та ексклюзивних прикрас відомої майстрині Роксоляни Шимчук, презентацію альбому «Таїна Пінзеля» та документального фільму «Таїна Пінзеля – від Бучача до Лувру».

 



 

«Приємно, що на цю зустріч приїхали люди різного віку. Переважно усі присутні народжені в Аргентині і для них було велике відкриття багатьох культурних надбань нашого народу. Вони насправді були шоковані побаченим. Довго не могли відійти від сорочок і уважно розглядали кожен стібок, запитуючи чи  справді це жінки вишивали руками при свічках. На зустріч прийшли цілими родинами. Мені вдалося навіть поспілкуватися з емігрантами у трьох поколіннях. Особливі враження залишилися від 93-річної Анни Шевель, якій вдалося пережити Голодомор. Історія її життя мене вразила. Таке спілкування є важливим навіть для істориків, адже це живий свідок майже столітніх подій на нашій землі, де був Голодомор, війна, еміграція мільйонів українців. З такими людьми потрібно частіше говорити, адже вони є цілою епохою нашого народу», – поділився враженнями Тарас Демкура.

 

 

Після презентація Тарас Володимирович подарував Товариству «Просвіта» в Аргентині альбом «Борщівська вишиванка» книгу «Маляткам і батькам» Дарії Цвек, альбом «Таїна Пінзеля».

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарас Демкура розширює в Аргентині коло ділових партнерів для Тернопільщини

 

 

Зустріч продовжили у форматі обговорення з керівництвом Українського культурного центру Товариства «Просвіта» співпраці у декількох напрямках. Тарасу Демкурі випала честь залишити свій запис в почесній книзі гостей, де уже є запис Йосипа Сліпого, Святослава Шевчука, владики Бориса Гудзяка.

 

 

Голова управи «Просвіти» Юрій Данилишин подякував тернопільському підприємцю і меценату за чудову презентацію та доброчинний внесок в розмірі тисячі доларів для ремонту приміщення бібліотеки та музею цієї організації.

 

На знак подяки члени Товариства «Просвіта» підготували невеличкий танцювальний подарунок від молодої зміни української діаспори. Народні українські танці були виконані на високому професійному рівні.

 

 

Потрібно зазначити, що під час під час цієї презентації Тарас Демкура і присутні діаспоряни провели акцію на підтримку Надії Савченко.

 

 

Наступного року в Аргентині відзначатимуть 120 річницю еміграції українців до цієї країни. Тарас Демкура і представники Товариства «Просвіта» обговорили організацію спільних заходів з цієї нагоди. Також Тарас Володимирович передав керівнику «Просвіти» Юрію Данилишину запрошення від голови УВКР Михайла Ратушного на світовий конгрес українців, який відбудеться 19-30 серпня в Києві.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: