Тарас Демкура презентуватиме українську вишивку в Аргентині

Опубліковано:
9 Березня, 2016 о 10:23

Тернопільський підприємець, меценат, громадський діяч, віце-президент з регіонального розвитку ICC Ukraine Тарас Демкура з робочим візитом перебуває сьогодні в Аргентині, де встигає не тільки проводити презентації щодо свого бізнесу прямих продаж, а й встановлює контакти з аргентинською діаспорою і представниками ділових кіл.

 



У перший день свого перебування в цій країні Тарас Володимирович зустрівся з головою управи Товариства «Просвіта» Юрієм Данилишиним і секретарем організації Романом Назариком.

 

 

«Вони запросили мене на перший дзвоник до української школи товариства «Просвіта», в якій вже п’яте покоління українців бережуть нашу культуру і мову. Я з задоволенням відвідав цей захід в «Просвіті». Отже, чотири класи були наповнені людьми різного віку, які народжені в Аргентині, але вчать українську мову та літературу, історію України, освоюють писанкарство та вишивання.

 

 

Я зрозумів те, що живучи в Україні, ми часом думаємо, що те, що нам дано багатотисячною історією, а саме мова і культура, будуть постійно самі собою. Відвідавши «Просвіту» в Аргентині, зрозумів, що за все це треба постійно боротися, пропагувати, постійно виховувати патріотизм, берегти нашу культуру та мову, зберігати багату спадщину!», – зазначив Тарас Демкура.

 

 

Тернопільський підприємець поїхав до Аргентини з частиною своєї колекції українських вишиваних сорочок, добіркою українських книг. У себе в готельному номері облаштував такий собі куточок українця, де розташував видання «Митрополит Андрей Шептицький», «Українці в Аргентині», «Маляткам і батькам» Дарії Цвєк, альбом Пінзеля, альбом «Борщівська вишиванка» та інші. Всі ці книги він подарує Товариству «Просвіта» в Аргентині та голові Української Центральної Репрезентації в Аргентині Петру Лилику.

 

 

«З собою я також привіз запрошення голові управління Товариства «Просвіта» в Аргентині Юрію Данилишину та голові Української Центральної Репрезентації в Аргентині Петру Лилику від Голови УВКР Михайла Ратушного на VI-ий Всесвітній форум українців, який відбудеться 19-20 серпня 2016 року в Києві. Передав вітання від Президента Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Володимира Щелкунова директору Аргентинсько-української торгової Палати Олегові Яхно», – додав Тарас Демкура.

 

 

До речі, 12 березня в Буенос-Айресі в товаристві «Просвіта» відбудеться показ старожитніх українських строїв з приватної колекції Тараса Демкури та ексклюзивних прикрас відомої майстрині Роксоляни Шимчук, а також презентація альбому «Таїна Пінзеля» та документального фільму «Таїна Пінзеля – від Бучача до Лувру». На цю подію планують приїхати гості з Бразилії, Перу, Чилі та Парагваю.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: