Тарас Демкура: «Туристична галузь Тернопільщини має всі можливості для виходу на міжнародний ринок»

Опубліковано:
21 Жовтня, 2015 о 18:23

Упродовж двох днів – 15-16 жовтня цього року на території двох визначних архітектурних пам’яток Тернопілля, зокрема Вишнівецького палацу і Збаразького замку, тривала Міжнародна науково – практична конференція на тему: «Сучасні особливості формування і управління інноваційним потенціалом регіонального розвитку туризму та рекреації із залученням молодіжного ресурсу». Спершу понад 100 представників органів державної влади, науковців, представників посольств України, Польщі, Литви та Бельгії ділилися досвідом та ідеями щодо розвитку туризм у своїх країнах у Вишнівецькому палаці.

 



 

Привітав гостей та учасників заходу голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, який наголосив на тому, що в Тернопільській області є що запропонувати потенційним інвесторам.

 

 

«Перше, що кидається в очі на Тернопільщині, – це надзвичайна краса цього куточку України, – підкреслив консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запьор. – Прекрасні краєвиди, храми, давні споруди. Та є одне «але» – невпорядкованість багатьох туристичних об’єктів. Я бачив замок в Острозі, Дубно. І бачив, замок у Бережанах. Картина сумна. Розумію, що Україна не має коштів на реставрацію замків в час війни, але хоча б епізодично щось треба робити. Адже пам’ятки архітектури – це капітал не тільки нинішнього покоління, але й ваших дітей та внуків».

 

 

Водночас науковець з Польщі – професор технічного університету в Катовіце Генріх Брандендург наголосив на тому, що Тернопільщині потрібно створити спільні європейські зони з країнами ЄС.

 

 

Наступного дня у Збаразькому замковому палаці учасники конференції продовжили свою роботу. Заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Назар Яворський зазначив, що «туризм в Тернопіллі може і повинен бути джерелом наповнення державного та місцевих бюджетів, засобом загальнодоступного і повноцінного відпочинку, оздоровлення та ознайомлення з історико-культурною спадщиною нашого краю. Проводячи такі зустрічі ми прагнемо налагодити міжнародні партнерські відносини та дізнатись, як правильно використовувати туристичний потенціал, яким ми володіємо».

 

 

Про свій досвід популяризації туристичного потенціалу краю на прикладі проведення ретро-фестивалю «Золота підкова» продемонстрував у своїй доповіді віце-президент з питань регіонального співробітництва ICC Ukraine і власник ТВЦ «Атріум» Тарас Демкура.

 

«Хочу сказати, що всі доповіді провідних експертів були надзвичайно цікавими. Вірю в те, що вони дадуть хороший поштовх активізації розвитку внутрішнього та в’їзного туризму, просування українського тур-продукту на міжнародному ринку. Ідея проведення щорічного фестивалю ретро-автомобілів та автопробіг замками Тернопілля сприяє популяризації туристичної привабливості нашого краю. І наш цьогорічний досвід щодо її реалізації став цьому підтвердженням. Справа в тому, що у фестивалі взяли участь представники Польщі, Латвії, Білорусі. Вони були в захопленні від архітектурної спадщини Тернопільщини, краєвидів краю. Звичайно, є над чим працювати, зокрема над покращенням доріг. Та хочу зауважити, що зацікавленість до туристичних перлин є. завдяки нашому фестивалю у багатьох містах України і інших країн тепер більше дізнаються про Вишнівець, Збараж і Кременець.

 

 

Туристична галузь є досить перспективною, адже може дати нові робочі місця та збільшити надходження до бюджету. Під час конференції в Вишнівецькому замку тернопільські туроператори уже домовилися з представниками Литовської республіки про співпрацю. Тож вихід на міжнародні ринки є реальним, потрібно тільки працювати в цьому напрямку. Я вважаю, що подібні заходи неабияк сприяють розвитку туризму в Тернопіллі», – наголосив Тарас Володимирович.

 

 

Після завершення Міжнародної науково-практичної конференції почесні гості відвідали Кременецький єзуїтський колегіум, Богоявленський монастир, пройшлися казематами Збаразького замку та прогулялись вулицями Тернополя.

 

Організаторами конференції стали Тернопільська обласна державна адміністрація, Тернопільська обласна рада, Тернопільська міська рада, Тернопільський національний технічний університет імені І.Пулюя, Національний заповідник «Замки Тернопілля».

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: