Священики Тернопільщини пройшли освітні курси

Опубліковано:
5 Березня, 2015 о 09:18

Близько 130 священиків Тернопільсько-Зборівської архиєпархії 3 березня слухали освітні лекції у приміщенні Тернопільської духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого.




Зі вступним словом звернувся владика Василій Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільско-Зборівський, який поділився враженнями від подорожі до Рима (Італія) у рамках візиту “Ad limina Apostolorum” та обговорив ініціативи на Великий Піст й питання внутрішнього життя архиєпархії.

 

Доктор історичних наук о. Віталій Козак представив отцям напрацювання робочої групи з реалізації стратегії розвитку УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» на період до 2020 року. Доповідач розкрив четвертий складник живої – управління Божими дарами.

 

 

«Управління дарами розпочинається з усвідомлення, що все походить від Бога і все остаточно належить Богові та повинно служити для поширення Його слави, – сказав о. Віталій. – Господь позичає нам певні дари на певний час для будівництва Його Царства». Відтак, священик проаналізував, як слід правильно використовувати дари часу, таланту та скарбу (матеріальних благ) у щоденному житті.

 

Керівник руху «За тверезість життя» Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Василь Сліпчук представив доповідь на тему алкогольної залежності. Доповідач заохотив священиків організовувати освітні заходи на парафіях з метою застереження вірних від вживання алкоголю. Власне, були вказані фази розвитку алкоголізму, характеристики співзалежної людини та як священнослужитель повинен надавати духовний супровід узалежненій людині.

 

 

Отець Мирон Сачик, голова комісії у справах родини Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, представив присутнім останню ініціативу комісії щодо освітніх курсів передшлюбного приготування молодих пар. За його словами, після празника Пасхи у приміщенні Тернопільського благодійного фонду «Карітас» особи, які мешкають у Тернополі або в межах Тернопільського району та бажають вступити у стан подружній, повинні відвідати чотири щосуботні зустрічі-лекції на ключові теми подружнього життя. Відтак, їм буде надано посвідчення згідно з яким, вони зможуть звертатися у будь-який храм УГКЦ Тернополя та отримати Святу Тайну Подружжя. До викладів запрошено експертів, серед яких лікарі, психологи та священики. Відтак, ініціативу буде поширено на інші деканати Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. Мета курсів – зменшення кількості розлучень та невдалих шлюбів.

 

Наступний тур лекцій відбудеться сьогодні 5 березня.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: