Суд виніс вирок підприємцю за порушення трудового законодавства

Опубліковано:
5 Березня, 2015 о 17:49

Прокуратура міста Тернополя підтримала у суді державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання підприємцем вимог трудового законодавства.




   Підприємець, який здійснював свою діяльність в сфері громадського харчування, не виплачував належну його працівникам заробітну плату та не оформив їх на роботу, як того вимагає законодавство, не подавав в державні контролюючі органи звітності щодо цих працівників та не перераховував єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, чим порушив також соціальні права вказаних осіб.

   В результаті таких дій, чотирьом найманим працівникам було завдано матеріальної шкоди на загальну суму 42 тисячі гривень.

   Прокуратура міста Тернополя підтримала в суді державне обвинувачення в рамках відкритого кримінального провадження щодо вчинення підприємцем кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 172 КК України.

   Тернопільським міськрайонним судом підприємця визнано винуватим та призначено йому за даним кримінальним правопорушенням покарання у виді позбавлення права займатися діяльністю ресторанів, надання послуг мобільного харчування в його закладі строком на 3 (три) роки. 

   Прес-служба прокуратури міста Тернополя

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: