На безе:
Перегляньте також:
- Новий СТАЛКЕР? Та ні! Нова базова військова підготовка
- Тернополяни, вчасно передайте показники газу — зверніть увагу на особовий рахунок
Білків – 8 шт.
Цукру – 2 скл.
Горіх (будь-який) – 1 скл.
Борошно – 2 ст.л.
На крем:
Згущене молоко – 200 г
Масло – 300 г
Вода 150 г
Ваніль – пакетик.
Білки з цукром збиваємо в міцну піну, додаємо мелені горіхи і перемішуємо знизу вверх. Викладаємо половину на пергаментний папір і в нагріту до 160 С духовку, через 30 хв. зменшуємо до 100 С і ще на 1,5 год. Так само і другий корж. На крем згущене молоко розводимо водою і на повільному вогні хай закипить і охолоне. Масло збиваємо 15 хв. Додаємо ваніль, вливаємо холодне молоко і до однорідної маси. Готові коржі “склеюємо” кремом, зверху теж покриваємо кремом і натираємо чукулядою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суботній рецепт від Олега Ущенка: Жарені льоди
Тістечка “Цьом”
Бісквітні палички – упаковка
Желатин – упаковка
Коньяк – 30 г
Біла чукуляда – 200 г (у порціях)
Згущене молоко – 3 ст. л.
Бісквітні палички – на двоє. На десертному посуді складаємо штабелями, як дрова. Поливаємо сумішшю з коньяку та згущеного молока і в прохолодне місце на 2 год.
На водяній бані розтоплюємо чукуляду, змішуємо з йогуртом і до однорідної маси. Додаємо підготовлений по інструкції желатин. Коли желатин почне прихоплювати, старанно поливаємо з усіх боків бісквітні палички. Тістечка прикрашаємо ягідками або листочками м’яти.
Перекладанець “Варшав’янка”
Кефір – 0,5 л.
Сода – 0,5 ч. л.
Яйця – 5 шт.
Масло – 9 ст. л.
Цукор – 1 скл.
Згущене молоко – 400 г
Сир м’який – 3 ст. л.
Чукуляда біла – 100 г
Сметана – 200 г
Ваніль – пакетик.
Манку в миску. Окремо змішуємо соду з кефіром і до манки. Добре перемішуємо, аби не було грудочок, і нехай півгодини відпочине… Яйця і цукор перемішуємо до стійкої шуми, додаємо масло, ваніль і збиваємо. Виливаємо до манки і старанно вимішуємо тісто – рідке, як на млинці. Ділимо на 3 частини і при температурі 180 С випікаємо 30 хв. Даємо коржам охолонути. Збиваємо сметану з цукром і змащуємо верхи двох коржів. Хай просочиться, а зайву сметану з коржів прибираємо. Згущене молоко варимо до коричневого і по 1/3 бляшанки викладаємо на тих два коржі. Складаємо коржі один на одного. Змащуємо верх третього сметаною, розрівнюємо боки. 1/3 згущеного молока змішуємо з сиром і змащуємо верх. Залишаємо пляцок в холодильнику на годину. Білу чукуляду – на водяну баню і виливаємо хаотичною цівкою на верхній корж.