Очільник Тернопільської ОДА Степан Барна поділився планами щодо реорганізації очолюваної ним структури.

 



– Степане Степановичу, розкажіть, будь ласка, про скорочення державних службовців, як це буде відбуватись?

– Я підписав розпорядження про реорганізацію обласної державної адміністрації, але кожен службовець захищений законом «Про державну службу» і не можливо просто звільнити людину, адже тоді можна звертатись до суду. Тому єдиний шлях – це проведення реорганізації. Підписане розпорядження передбачає зміну структури та скорочення чисельності чиновницького складу ОДА

 

За якими критеріями відбуватиметься скорочення?

-Працювати залишаться всі, хто хоче працювати. Мені не потрібні ті працівники, котрі приходять на роботу не на 8 ранку, а на 9, хто на роботі сидить у соціальних мережах або грають у тетріс і думають щоб випити кави. Мені необхідні ті люди, які хочуть працювати на результат для області. За 2 місяці можна об’єктивно оцінити їх рівень роботи, а на сьогодні усі працівники підписалися під скорочення, всі попередженні і воно відбудеться приблизно на 50%. Для мене набагато принциповіше питання – відкинути цей неефективний баласт, а досвід показує, що його близько 30% чиновницького складу. Ось цих чиновників, а не держслужбовців, що не працюють, ми скоротимо.

 

-Але ж у час реорганізації цей «баласт» може стимулюватись і працювати на всі 100%…

-Ні, якщо людина до цього не працювала, то вже нічого її не примусить.

 

-Що робити тим людям, яких скоротили?

-Це природній процес і зрозуміло, що хто захоче працювати в органах державної влади, то буде працювати, а всі хто буде байдикувати, то нехай це роблять вдома. Бо багато хто тут працює за 1200 гривень, але йому ці гроші не потрібні.

 

-А як відобразиться скорочення на заробітній платі?

-Ми розглядаємо варіант щодо збільшення зарплат тим, хто залишиться.

 

-Як ви гадаєте, це скорочення знизить рівень корупції чи навпаки підніме ставки?

-Однозначно знизить і змусить усіх задуматись. В мене є чітка кадрова політика: я поставив умову фактору взаємовідповідальності, тобто кожен керівник управління відповідає за своїх заступників, а заступники відповідають за начальників. У випадку зафіксованої корупції відповідальність нестимуть як заступник, так і керівник.

Керівник обласної організації профспілок працівників державних установ Стефанишин Степан Васильович сказав, що таке скорочення для них дуже нелегке, адже буде багато скарг та судів. Профспілка готова надати допомогу усім людям, які потраплять під скорочення і до них вже починають звертатись із цими питаннями. Пан Степан переконаний, що вони домовляться із відділом кадрів ОДА, щоб все пройшло якомога легше. Але людей влада не чує, адже скорочення значні, а про тих, хто під нього потрапить ніхто не думає. Профспілки неодноразово звертались до Яценюка та Порошенка, наголошуючи, щоб подумали про людей, але вони їх не почули.

 

 Тетяна Федчук

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: