Степан Барна: «Подвижницьке життя Митрополита Андрея має бути прикладом для кожного з нас» (Фото)

Опубліковано:
28 Липня, 2015 о 14:01

Тисячі тернополян та гостей міста взяли участь у молитовній ході «Стації митрополита Андрея», яка відбулася 26 липня. Захід приурочений 1000-літтю від дня смерті князя Володимира Великого, батька хрещення Русі-України, та українських князів Бориса і Гліба, а також 150-літтю від дня народження Митрополита Андрея.

 



Молитовне дійство розпочалося з Архиєрейської Літургії в Архикатедрі, яку очолили Владика Василій (Семенюк) та Владика Теодор (Мартинюк).

 

Колону, яка вирушила  від Архикатедрального Собору Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ і пройшла центральними вулицями Тернополя до набережної ставу, очолило близько 100 священиків.  Під час зупинок вірні розважали над уривками з творів Митрополита Андрея Шептицького та молилися за його прославу і мир в Україні. На ставі відбувся Молебень до св. Володимира Великого, водосвяття та відновлення обітів Святої Тайни Хрещення.

 

 

Участь у заході взяв голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

 

 

«Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Андрей Шептицький  заповідав: «Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою, невтомною працею любіть Україну!», – зазначив Степан Барна. – Сьогодні ці слова, як ніколи актуальні. Митрополит Андрей Шептицький – це постать, яка має всіх об’єднувати. Його подвижницьке життя, любов до Бога і України мають бути прикладом для кожного з нас».

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: