Сьогодні вітання приймав Високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький УПЦ КП (Фото)

Опубліковано:
9 Листопада, 2014 о 19:29

9 листопада, в Україні вшановують Святого Нестора і відзначають День української писемності та мови. Преподобний, Нестор Літописець (1056 – 1114 рр.) прославився як перший український літописець. Будучи ченцем Києво-Печерського монастиря, він займався духовною, літературною та історико-дослідницькою діяльністю.

 



Сучасним продовжувачем справи славного ченця є архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Української Православної Церкви Київського Патріархату Нестор, який здійснює вагомий особистий внесок у духовне і культурне життя Тернополя.

 

Сьогодні в храмі Різдва Пресвятої Богородиці вірні українського православного обряду, представники духовенства, влади і громадськості вітали владику з тезоіменинами. Вони взяли участь у Богослужінні, яке здійснив сам архієпископ Нестор.


 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Архієпископ Нестор: «Ця війна об’єднала українців…»



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: