Сьогодні свято Покрови, День козацтва та 72-а річниця УПА

Опубліковано:
14 Жовтня, 2014 о 08:57

Шановні краяни!

У цей урочистий день щиросердно вітаю Вас із великим святом Третьої Пречистої. Ми вклоняємося Божій Матері і величаємо її як  Захисницю нашого народу, нашого роду. З вдячністю і вірою приймаємо заступництво і клопотання за нас Пресвятої Діви Марії перед Богом, просимо її покровительства та благословення усіх нас – нашим родинам, громадам, нації, Україні.




Цього дня  також вшановуємо наших предків козаків, котрих опікувала Матір Божа, а ікона її Покрови захищала Запорізьку Січ. Упродовж століть в Україні  цей день  набув ще й козацького змісту та отримав другу назву  – Козацька Покрова.


На Покрову 72 роки тому – 14 жовтня 1942 року, за рішенням політичного проводу ОУН для захисту мирного населення України від знущань німецької окупаційної влади було створено УПА. Українська Повстанська Армія героїчно і жертовно боролася за Самостійну і   Соборну Державу.         Найкращі сини й доньки    українського народу встали до лав борців проти чужоземного поневолення. УПА воювала проти польських шовіністів Армії Крайової, проти гітлерівської Німеччини і комуно-большевицького Совєтського Союзу. Війна з московськими окупантами велась українськими повстанцями майже 10 років після завершення II Світової. Саме УПА врятувала наш край, населення Західної України від масового терору і повного знищення комуністичним режимом, очолюваним Сталіним.


Тож переконаний: 14 жовтня має стати  державним святом в Україні, Днем Українського війська. Адже і нинішня наша армія своїм героїзмом та самовідданістю показала, що вона гідна слави мужніх предків.

Тож молімось за наших героїв, відаймо шану живим, пом’янімо загиблих! Слава Україні! Героям слава!

 

 

Голова Тернопільської обласної ради

Василь Хомінець

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: