Скільком учасникам АТО на Тернопільщині виділили землю?

Опубліковано:
21 Березня, 2015 о 06:00

На Тернопільщині від початку року заяви на отримання земельних ділянок подали 408 учасників АТО. З них 332 отримали дозвіл на виготовлення проекту землеустрою, а 59 – у власність земельні ділянки загальною площею 5,86 га.




Зокрема, за інформацією Головного управлінні Держземагенства у Тернопільській області, в заяву на отримання земельних ділянок подав 1151 учасник АТО.

 

Органи місцевого самоврядування ухвалили 40 рішень по 338 заявах для будівництва житлового будинку на загальну площу 21,76 га. Землевпорядною службою області надано 461 дозвіл на отримання виготовлення проекту землеустрою. Також 188 учасників АТО вже отримали у власність майже 30 гектарів, з яких 180 для ведення індивідуального садівництва та 8 для ведення особистого селянського господарства.

 

Нагадаємо, надання у власність земельних наділів військовослужбовцям, які беруть або раніше брали участь у проведенні антитерористичної операції, здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, що посвідчує його участь в АТО.


Відповідно до статті 122 Земельного кодексу України, Держземагентство України та його територіальні органи передають у власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності. Розпорядження землями комунальної власності в населених пунктах здійснюється сільськими, селищними та міськими радами.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #земля, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #учасникик
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: