Скільки заробляє на парковках Тернопільська влада?

Опубліковано:
21 Червня, 2016 о 08:24

Уже найближчим часом податок для власників парковок у Тернополі може зрости. Замість мінімальної ставки депутати хочуть «вліпити» підприємцям грошовий максимум.

 



– Зараз до міського бюджету надходить мінімальна ставка у розмірі 0,03% – це близько 35 грн. у місяць за кожне парко-місце. Ми ж на комісії не затверджували такої ставки та ініціювали змінити її на максимально можливу – 0,15% (майже 175 грн.),- каже депутат міськради, член транспортної комісії Роман Торожнюк.

 

За даними Регіонального сервісного центру МВС у Тернопільській області – 65 тисяч автомобілів зареєстровано у Тернополі.

 

Також, за словами депутата, під час засідання комісії виникло питання щодо площі парковок. Проміром, на залізничному вокзалі на 1,5 тис. кв.м розміщується66 автомобілів, а на майдані Волі (800 кв.м) – 50 машин.

 

– Відповіді на це запитання нам начальник міського управління транспорту Ігор Мединськийне надав, бо й сам не орієнтувався. Тому ще будемо це з’ясовувати. Крім того,  ми спільно з депутатами доручили якнайшвидше облаштувати належним чином усі парковки в Тернополі, аби були розмітки, в тому числі для інвалідів, також білі та сині лінії згідно з постановою Кабміну,- пояснює депутат.

 

Бюджетна комісія має розглянути зауваження транспортної комісії і навіть якщо не вдасться підняти ставку максимально, то депутати все ж сподіваються, що зуміють піднести її бодай удвічі, а то й втричі.

 

Народні обранці переконані, що така ініціатива є цілком логічною, адже за годину користування паркомісцем людина сплачує 4 грн., а до бюджету за місяць іде лише 35 грн. Цей мізерний податок, на думку депутатів, окупиться підприємцю за один день.

 

До речі, за інформацією управління транспорту, в Тернополі діють 13 майданчиків для платного паркування за такими адресами: майдан Привокзальний, майдан Волі, вул. Патріарха Мстислава, 2, вул. Коперника, вул. Живова, вул. Микулинецька, вул. Будного, майдан Мистецтв, вул. 15 Квітня, вул. Митрополита Шептицького, вул. 15 Квітня – Братів Бойчуків, вул. Поліська та вул. Оболоня.

 

Загалом усі ці майданчики налічують 512 місць для платного паркування. З них 10% (50 місць) – це місця для пільгових категорій населення. Тобто в місяць до бюджету орієнтовно поступає 16 тис. грн.

 

Тетяна Колеснік

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: