«Сказав підійти до машини впритул і розстріляти»: нові подробиці у справі підпалу елітних авто

Опубліковано:
1 Жовтня, 2024

Вже понад півтора року у Тернопільському міськрайонному суді триває розгляд справи щодо підпалу трьох елітних авто.

Нагадаємо, усього за три місяці 2022 року у Тернополі відбулися підпали трьох автомобілів. Загальна сума збитків склала майже 150 тисяч доларів. За версією слідства, бізнесмен, якого підозрюють у злочині, залучив трьох спільників, щоб здійснити злочин. Йдеться про 65-річного Михайла Палагнюка, Андрія Гульку, Михайла Кузя та Юрія Білика, який, як відомо, втік за кордон.



Чергове засідання у справі відбулося сьогодні, 30-го вересня. Під час нього один з підозрюваних – Михайло Кузь повідомив нові деталі справи. За його словами, Михайло Палагнюк спочатку звернувся до нього з проханням вбити Тараса Синишина. 

– У травні/червні 2022 року в нас з Михайлом Палагнюком в присутності Гульки Андрія відбулася розмова, в ході якої він запропонував за винагороду купити двустволку 16 калібра та з нього зробити обріз. Підійти впритул до машини та через скло розстріляти Тараса Синишина. Від даної пропозиції я відмовився. Після цього через 2 тижні Михайло Палагнюк в присутності Андрія Гульки попросив мене здійснити підпал автомобіля Тараса Синишина. Взамін пообіцяв винагороду – 2 000 доларів США. Я погодився на дану пропозицію, найняв свого колишнього знайомого, який і підпалив автомобіль, – повідомив у суді Михайло Кузь.

Після цього, адвокат обвинуваченого подав клопотання про вжиття заходів, таких як переселення в інше місце проживання та/або охорона.

– За вказаних обставин, беручи до уваги спроможність Палагнюка замовити вбивство мене так само, як він замовляв вбивство Тараса Синишина, я вирішив зробити дану заяву та клопотати перед судом про вжиття заходів, – додав Михайло Кузь. – Я відповідаю за свої слова. Мені 60 років, у мене є совість. Я покаявся і прошу вибачення перш за все перед потерпілими. Я не боюся. Він може мене вбити, але я сказав про це і ви мене почули.

Інший обвинувачений Андрій Гулька повністю заперечив усе, вказане в заяві.

Після заяви потрепілі усно клопотали про цілодобовий домашній арешт для Михайла  Палагнюка та Андрія Гульки.

– Те, що я почув сьогодні просто не налазить на голову. Враховуючи погрози, я знав, що він це може зробити. Після почутого я не хочу бачити на волі ні Гульку, ні Палагнюка. В мене 3 дітей. Тим більше, що постійно бачу їх (обвинувачених) транспортні засоби бачу біля роботи, неподалік дому. Тому ми б хотіли, щоб запобіжний захід до цих двох був змінений, – говорить Тарас Синишин.

За результатами засідання, суд задовольнив клопотання Михайла Кузя про застосування до нього засобів захисту.

Розгляд справи відклали на 29 жовтня на 15 годину.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Тернополяни
Теги: #кримінал, #палагнюк, #підпал, #поліція, #суд
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: