Шумські волонтери зробили для фронтовиків більше 6000 м’ясних закруток

Опубліковано:
18 Лютого, 2015

Представники кременецького осередку «Правого Сектора» та благодійної організації «Добродії» вчора їздили у місто Шумськ, аби на власні очі побачити те, чим займаються активісти з громадської організації «Каскад». Масштаби волонтерської діяльності гостей вразили…

 

За словами чоловіків, котрі працюють на складі, не покладаючи рук, за декілька місяців на фронт вони самостійно виробили та завезли більше 6000 літрових закруток. На переробку трьох свиней потрібно два дні.

– Виходячи з потреб наших бійців, м’ясо свинини, птиці чи риби разом з фасолею, чи горохом, або крупами додаємо у літрові банки, які зручно потім при потребі розігріти, – пояснюють технологію виготовлення закруток волонтери-професіонали.

 

Замовлень хлопці мають багато, бо працюють якісно і готують по-домашньому. Окрім закруток, перетирають також сало з часником та спеціями. Виготовляють самі також кров’яку, яку пізніше заливають смальцем у великі банки.

 

У цехах робота кипить, адже там постійно приносять нові продукти, серед яких і «ексклюзив» від шумчан – заготовки для узвару, лісовий чай та сухі борщики від місцевих господинь.

 

Усе, що бачили, активісти кременецького «Правого сектора» фіксували на фотоапарат, а все що чули «намотували на вус». Фотосвітлини із побаченим у Шумську учасники «Правого сектора» розмістили на сторінці спільноти в мережі Фейсбук.

 

І вже сьогодні із схожими ініціативами вони організували першу спільну зустріч у районній раді з основним активом місцевих волонтерів. Серед цікавих питань, що обговорювали учасники кременецького волонтерського руху: відправка та логістика збору допомоги по району на фронт; придбання необхідних речей за кордоном у великій кількості (Китай); пошиття та формування індивідуальних аптечок; шефство над сім’ями героїв тощо.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #консерви, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шумськ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: