Шахраї обікрали пенсіонера з Тернопільщини, пообіцявши одноразову допомогу

Опубліковано:
16 Вересня, 2024 о 07:19
Шахраї обікрали пенсіонера з Тернопільщини, пообіцявши одноразову допомогу
Шахраї обдурили пенсіонера. Фото ілюстративне

Майже 34 тисячі гривень втратив пенсіонер після того, як поспілкувався з невідомими. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Потерпілий звернувся до працівників Гусятинського відділення поліції.



За словами чоловіка, йому на мобільний зателефонував невідомий і представився соціальним працівником, потім розповів про різноманітні соціальні програми для людей похилого віку. Серед них – виплата одноразової допомоги.

Псевдопрацівник запевнив, що гроші можна отримати двома способами: після реєстрації на сайті або дистанційно з його допомогою. Пенсіонер вибрав другий метод і назвав невідомому свої особисті дані, а також номер картки, на яку потрібно зарахувати гроші. У ході розмови потерпілий називав й цифри з смс-повідомлень та іншу конфіденційну інформацію. Як наслідок – за деякий час з його електронного гаманця зникли всі заощадження – 33 900 гривень.

Поліцейські нагадують, що «онлайн-компенсація від держави», «фінансова допомога від міжнародної організації», “соціальні чи благодійні виплати” –  гачок, на який шахраї ловлять довірливих українців.

Аби не стати черговою жертвою аферистів, користуйтеся інформацією тільки з офіційних джерел. Не переходьте за неперевіреними посиланнями. Перевіряйте правильність назви вебсайтів.

Не вводьте реквізити платіжних карток та облікові дані онлайн-банкінгу на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Нікому не повідомляйте PIN-код до картки, три цифри на звороті картки, одноразові паролі, що надходять в SMS-повідомленнях та сповіщеннях від банків та мобільних операторів.

Якщо ви випадково розкрили дані платіжної картки на підозрілому вебсайті, негайно заблокуйте картку через онлайн-банкінг або зателефонуйте до банку за номером, зазначеним на звороті картки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кримінал, #шахрай
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: