Сергія Надала не обрали головою Асоціації міст України

Опубліковано:
23 Січня, 2016

Віталія Кличка, міського голову Києва, обрали головою Правління Асоціації міст України, змінивши при цьому статут самої Асоціації.

 

Відповідно до чинної редакції статуту, головою Асоціації може бути обраний голова місцевого самоврядування з досвідом роботи в органах самоврядування не менш ніж п’ять років, із них чотири роки – на посаді мера. Оскільки Кличко такому пункту статуту не відповідав, на засіданні було прийнято рішення, що головою може бути обраний мер, якого обирали не менше, ніж два рази міським або сільським головою. Однак результати голосування щодо внесення зміни до статуту поки що не оприлюднено офіційно.

 

До цього Асоціацію очолював, соратник Януковича, “регіонал” Юрій Вілкул, однак тепер він відмовився балотуватися на посаду її голови. 

 

Як повідомив голова лічильної комісії, Кличка було обрано у результаті відкритого голосування – 180 голосами з 217.

  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тернополі зібралися представники Асоціації міст України (Відео)

 

Нагадаємо, нещодавно у Тернополі збиралися представники усіх населених пунктів області, які є членами Асоціації міст України. Також на конференцію завітали міські головисусідніх Хмельницького та Івано-Франківська. На зібранні одноголосним рішенням прийняли висунути на посаду Президента Асоціації міст України Тернопільського міського голову Сергія Надала. 

 

“Асоціація міст Тернопільщини підтримує кандидатуру Сергія Надала, як керівника з великим та успішним управлінським досвідом, що добре знає проблеми середніх міст, яких більшість в Україні. Цей міський голова отримав і найбільшу підтримку громади. Тому ми підтримали його кандидатуру на посаду президента Асоціації міст України”, — зазначив тоді Ігор Гірчак, виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України.

 

“Минулого року всі громади почали відчувати позитивний вплив децентралізації. Проте без фінансової децентралізації не буде якісних послуг для людей. Нам дали більше повноважень у соціальній сфері, але не дали ресурсів. На засіданні Асоціації міст України ми будемо розглядати ці проблеми, будемо формувати спільну позицію, будемо захищати спільні інтереси перед урядом, адже наразі спостерігається реальна загроза повернення від децентралізації у протилежний бік”, – сказав міський голова Тернополя голова Сергій Надал.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: