Серед переможців «Коронації слова» шестеро тернополян

Опубліковано:
17 Червня, 2016 о 18:53

На цьогорічному Міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова», урочиста церемонія якого відбулася у Київському театрі оперети, відбулося нагородження переможців у різноманітних  номінаціях – дитячі твори, п’єси, кіносценарії, пісенна лірика, романи. Серед нагороджених – шестеро наших краян.

 



Так кращим пісенним твором для дітей молодшого шкільного віку став «Бім і Кеті» поета-пісняра Сергія Сірого. Спеціальну відзнаку від Центрального будинку офіцерів Збройних сил України,отримала  кандидат технічних наук, доцент Бережанського агротехнічного інституту Стефанія Білик за поезію, присвячену “Пам’яті Устима Голоднюка”, який був студентом цього закладу. У номінації «Кіносценарії» спеціальною відзнакою “Вибір генерального продюсера 1+1 “– нагороджені письменники Валентина Семеняк і Богдан Мельничук за твір “Проліскам сніг не страшний” (з подальшою його екранізацією).

 

 

Також під час урочистої церемонії відбулося вручення літературної відзнаки “Золотий письменник України”. ІІ місце у номінації “Кіносценарії” – Михайло Шворак із Тернопільської області за твір “Бурхливі води”. Серед «золотих» – колишній тернополянин Сергій Ухачевський

 

Відзнака “Золотий письменник України”, яка заснована Тетяною та Юрієм Логушами, надається письменникам-романістам Міжнародним благодійним фондом “Мистецька Скарбниця”. Його мета – відзначити та вшанувати тих українських авторів, чиї романи здобули широке визнання читачів відповідно до тиражів їхніх творів, що сумарно перевищують 100 тисяч примірників. Отримати відзнаку “Золотий письменник України” можуть автори романів, які видані українською мовою або в перекладі українською мовою, якщо вони є громадянами України або громадянами інших країн з українським походженням.

 

  

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: