Сепаратисти на окупованому Донбасі залишились без газу, какао і взуття

Опубліковано:
1 Грудня, 2015 о 22:45

Щодня прикордонники затримують вантажівки, які прориваються на окупований Донбас з різними товарами. Таких контрабандних “караванів”, які хочуть минути визначені пропускні пункти, зупиняють по 5-6 на день. Везуть практично все — від елементарних побутових речей і продуктів до зрідженого газу.

 



Поблизу міста Щастя Луганської області прикордонники затримали вантажівку з пропан-бутаном, яка незаконно намагалася потрапити на окуповану територію. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

 

Правоохоронці встановили, що автівка перевозила 6500 літрів газу. За попередніми підрахунками, загальна вартість пропан-бутану становить близько 130 тисяч гривень.

 

Неподалік Краматорська зупинили автомобіль з вантажем 850 кг риби на суму 10 тисяч гривень. Ще три автівки затримали в районі населених пунктів Гнутове та Березове. Вони були завантажені майже двома тоннами риби та м’яса вартістю 70 тисяч гривень.

 

Транспортні засоби разом з товаром вилучили та передали представникам Державної фіскальної служби.

 

В Артемiвському районі Донецької області правоохоронці затримали три автомобілі, які незаконно намагалися потрапити на окуповану територію. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Під час перевірки транспортних засобів співробітники спецслужби виявили незаконний вантаж парфумів, какао-порошку, макового насіння та моторного масла.

 

За попередніми підрахунками, вартість вилученого товару становить майже 850 тисяч гривень.

У СБУ зазначили, що водії авто намагалися потрапити на тимчасово окуповані території всупереч правилам перетину лінії розмежування.

 

 

Нагадаємо, днями у зоні проведення антитерористичної операції правоохоронці також затримали автомобілі, водії яких намагалися підкупити військових.

Вантажівки незаконно везли автомобільні покришки, запчастини до мотоциклів і бензопил, пральні машини та інші споживчі товари.

 

Один з водіїв запропонував військовослужбовцям 10% від вартості товару, якщо вони пропустять автомобілі. Зловмисник також обіцяв “вигідну співпрацю” на постійній основі. Співробітники спецслужби задокументували цей злочин.

 

Поблизу селища Верхньоторецьке правоохоронці затримали вантажівку, яка у супроводі озброєної “охорони” намагалася потрапити на територію так званої “Донецької народної республіки”. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

 

Зловмисники збиралися в обхід встановлених пунктів пропуску ввезти на окуповану територію вантаж з товарами широкого вжитку.

 

Під час затримання один з “охоронців” погрожував вистрілити у членів мобільної групи з гранатомета, який був у бойовій готовності.

Співробітники спецслужби роззброїли злочинців. Після цього в них вилучили товар та транспортні засоби.

 

У СБУ повідомили, що у вантажівці правопорушники везли одяг, взуття, косметику та електричні прилади. Загальна вартість вилученого становить понад мільйон гривень.

 

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за двома статтями – “незаконне переправлення осіб через державний кордон” та “погроза працівникам правоохоронних органів”. Злочинцям загрожує до п’яти років ув’язнення.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: