Семеро ветеранів з протезами на День Незалежності підкорили Карпати

Опубліковано:
31 Серпня, 2024 о 22:55
Семеро ветеранів з протезами на День Незалежності підкорили Карпати
Мандрівка українських ветеранів в Карпати. Фото: Володимир Горон.

Семеро ветеранів з ампутаціями та на протезах піднялися на одну з карпатських вершин. Серед них — тернополянин Любомир Перожак. Цей похід присвятили Дню Незалежності України. Захисники на протезах піднялися на гору Кострича.

Про це Суспільному розповів інструктор “Білого Слона”, тернополянин Володимир Горон, який супроводжував українських захисників під час походу.



“Мав за честь допомогти хлопцям сходити в гори та здійснити свою мрію. Їх було семеро. Дивлячись на них, їхню боротьбу і шлях до вершини, розумієш, що в нашої країни є шанс. І хоч боротьба триває, та у нас є наша незалежність саме завдяки таких хлопцям і дівчатам, що жертвують найдорожче, боронячи її”, — написав він у фейсбуці.

карпати, похід в гори
Володимир Горон в поході Карпатами з ветеранами. Фото: Володимир Горон.

За словами Володимира Горона, ветерани з ампутаціями, які піднімалися в гори, учасники одного з проєктів “Superhumans Center”.

“24 серпня. 7 суперлюдей. 1585 метрів висоти. Підкорена вершина Карпат”, — йдеться у дописі на сторінці центру в фейсбуці.

Серед них був військовослужбовець з Тернополя Любомир Перожак, який втратив на війні обидві ноги. На запитання, чи було важко він відповів:

“Плюс-мінус. Я дуже задоволений собою, задоволений всіма”.

“Дивлячись на цих хлопців, з яких більшість до цього не ходили в гори взвгалі, а вийшли вже за таких обставин, розумієш, що людські можливості безмежні. Головне, щоб було бажання і ті, хто тебе можуть підтримати і допомогти. Вражений хлопцями і їхньою звитягою”, — сказав Володимир Горон.

кострича, карпати, ветерани
Ветерани на горі Кострича в Карпатах. Фото: Володимир Горон.

За його словами, в 2022 році він рік був фронті.

“Думав, якщо поранять в ноги, то займатимусь веслуванням, якщо в руки — ходитиму в гори, бо займаюся і перший і другим. Подивився на хлопців і зрозумів, що навіть якби щось сталося з ногами, то все одно можна ходити в гори”.

карпати, ветерани, гори
Ветерани з ампутаціями піднялися на гору Карпатах. Фото: Володимир Горон.

Володимир Горон розповів, що ця мандрівка в Карпати була для натхнення.

“Їхня мандрівка надихає. Вона, фактично, й була покликана, щоб надихати їх і надихати інших. Для мене це був практичний і цікавий досвід організації таких мандрівок для хлопців з ампутаціями. Я зрозумів, що можна планувати, чого не варто планувати, бо ми зараз загалом багато працюємо з ветеранами, військовими у відпустках. У нас є проєкт для них під назвою “tuReCOVERY”. Це програми з відновлення через рух, єднання з природою і мандри”.

За словами інструктора з туризму, цей досвід був дуже корисний.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Суспільне Тернопіль
Теги: #ветерани, #День Незалежності України, #карпати, #реабілітація
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: