Багато хто не любить печінку через її специфічний смак та текстуру. Проте, якщо її правильно приготувати, вона може стати справжнім делікатесом на вашому столі. Цей рецепт допоможе вам створити м’яку, соковиту та ароматну страву, яка сподобається навіть найвибагливішим гурманам.

Інгредієнти:
- 600 г яловичої печінки
- 1 яйце
- 3 зубчики часнику
- 1 ч. л. цукру
- 1 ч. л. солі (без гірки)
- 0,5 ч. л. соди
- 1 цибулина
- Рослинна олія для смаження
- Кукурудзяне борошно для панірування
Приготування:
- Ретельно промийте печінку, обсушіть її паперовим рушником та видаліть плівку. Наріжте печінку на великі шматки.
- У мисці збийте яйце з сіллю, цукром, содою та подрібненим часником. Залийте цією сумішшю шматочки печінки та поставте маринуватися в холодильник на 2 години, або краще на всю ніч. Для більш ніжного смаку печінку можна попередньо вимочити в молоці протягом години.
- Очищену цибулину наріжте півкільцями та обсмажте на невеликій кількості рослинної олії до золотистого кольору. Викладіть обсмажену цибулю на тарілку.
- Кожен шматочок печінки, який промаринувався, обваляйте в кукурудзяному борошні. Замість кукурудзяного борошна для панірування також можна використовувати пшеничне борошно або сухарі. Викладіть запаніровану печінку на розігріту сковороду, де смажилася цибуля, додавши трохи олії. Обсмажуйте печінку з обох боків до золотистої скоринки (приблизно по 3 хвилини з кожного боку). Додайте улюблені спеції, щоб зробити печінку ще ароматнішою.
- Коли печінка рівномірно підрум’яниться, посипте її обсмаженою цибулею, перемішайте, накрийте кришкою та тушкуйте на повільному вогні ще 5 хвилин. Розріжте один шматочок печінки, щоб перевірити його готовність. Якщо всередині немає рожевого кольору, значить, печінка готова.
Смачного!
Перегляньте також:
- Гавайський салат з куркою та ананасом, який стане вашою улюбленою стравою цього літа
- Екзотичний азійський салат, який приживеться на вашій кухні
Мешканцям Борсуківської ТГ прозвітували про стан криміногенної ситуації в громаді