З давніх-давен людина намагалася розкрити таємницю молодості і краси. Виявляється, він полягає не лише у здоровому способі життя та відмові від шкідливих звичок, але й у вживанні у щоденний раціон певних продуктів, які містять речовини, корисні для здоров’я,які визначив відомий дерматолог Ніколас Перріконе.

 



Батат (солодка картопля). Саме в цьому різновиді картоплі міститься бета-каротин, який сприяє нормалізації рH балансу шкіри, допомагає боротися з сухістю та обновляти клітини, внаслідок чого шкіра – гладенька і шовковиста.

Лосось, вирощений не у штучних, а в природних умовах. Пігмент астаксатин, що  дає рибі рожеве забарвлення, виявляється, знищує нестабільні молекули, які призводять до старіння шкіри. Його рекомендують споживати хоча б раз у тиждень.

Помідори. Так, так, звичайні помідори, а точніше, антиоксиданти, які в них містяться,  можуть врятувати шкіру від нищівних ультрафіолетових променів. Це ніби сонцезахисний крем, який діє зсередини організму. Дієтологи рекомендую для кращого засвоєння їсти помідори з оливковою олією. Отже, улюблений для багатьох, «Грецький» салат – це не лише смачно, а й корисно.

 Цитрусові. Необхідний для збереження молодості шкіри колаген, руйнується у 20-річному віці. А вітамін С, який міститься в цитрусових, допомагає його відновити.

Зелень. Капуста, шпинат та інша зелень містять лютеїн, який попереджує появу зморшок і запалення шкіри.

Алкоголь, зокрема червоне вино, виявляється також корисне для шкіри. Екстракт виноградних кісточок є потужним антиоксидантом. Такі є речовини вчені виявили і в пиві. Але зловживати цими напоями не варто, інакше ефект буде зворотнім. Усі ці речовини вчені, проте, не радять заміняти біодобавками і штучними вітамінами.

А що варто споживати якнайменше або взагалі виключити зі свого раціону, то це продукти білого кольору, зокрема, білий хліб, рис, макарони та інші продукти із очищеного зерна. Вуглеводи швидко розкладаються в цукор, а той, потрапляючи в кров, в свою чергу, блокує дію колагену. Це призводить до утворення зморшок.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: