Щовечора в тернопільських маршрутках знищують заразу (Фото, відео)

Опубліковано:
28 Січня, 2016 о 10:13

У Тернополі, де епідпоріг захворюваності на ГРВІ перевищений майже втричі, взялись боротись з розповсюдженням вірусів у громадському транспорті. Щовечора місцеві маршрутні автобуси дезінфікують розчином, який вбиває бактерії. Далі транспорт миють і на лінію він виходять стерильно чистим.

 



Щовечора на нічліг міські маршрутки заїжджають в автобусний парк. Вже тиждень тут  окрім механіка на водіїв чекають і працівниці санстанції. Допоки майстер оглядає автобус, жінки вбивають вірус у салоні. Кроплять поручні, підлогу та двері. Роблять це за допомогою спеціального деззасобу, який розпилюють з гідропультів. Називається препарат – «Гігасепт АФ Форте Нью», розповідає помічник епідеміолога Наталя Шестерняк.  Рідина  не шкідлива для оточуючих, її можна не змивати, і що головне вона вбиває віруси за 10 хвилин.

 

 

Зважаючи на те, що на Тернопільщині грип розповсюджується швидкими темпами  у мерії вирішили не сподіватись, що водії самостійно протиратимуть ручки автобусів чи митимуть салон. І зобов’язали перевізників укласти договір з СЕС на спецобробку салонів автобусів. Тож з 20 січня майже дві сотні міських автобусів проходять дезінфекцію. Обходиться це приблизно у 10 гривень за знезараження одного автобуса.

 

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: