Що каже екс-мер Тернополя про децентралізацію влади

Опубліковано:
29 Квітня, 2015 о 21:14

Регіональні офіси з питань впровадження реформ у сфері місцевого самоврядування, децентралізації повноважень органів виконавчої влади приступили до роботи. У свій перший робочий день представники Офісів реформ працювали в Києві на підготовчому семінарі. А вже завтра, 30 квітня, експерти продовжать роботу в регіонах.

 



Як пояснив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода, Офіси реформ на першому етапі  надаватимуть організаційну, консультативну, інформаційну допомогу облдержадміністраціям у питаннях створення територіальної основи місцевого самоврядування на базовому рівні.

 

«Створення спроможних територіальних громад шляхом їх добровільного об’єднання потребує посиленої уваги з боку всіх зацікавлених сторін – з боку влади, органів місцевого самоврядування, громад. Відповідальні за проведення цього процесу на місцях є саме облдержадміністрації. І їх першим помічником у цій роботі – від формування проекту перспективного плану формування територій громаддо їх затвердження сесіями обласних рад, буде саме Офіс реформ», – прокоментував В’ячеслав Негода.

 

Він підкреслив, що час на підготовку планів обмежений. До червня місяця крім підготовки проектів перспективних планів, вони мають пройти всебічні консультації з уповноваженими представниками органів місцевого самоврядування та їх асоціаціями.

 

«Важливо вчасно, до червня місяця, підготувати та затвердити перспективні плани. Без них регіони не зможуть отримувати фінансування на розвиток з Державного фонду регіонального розвитку. А взагалі весь процес формування спроможних територіальних громад має бути завершений у вересні. Планується, що чергові місцеві вибори, які згідно Конституції України мають відбутися 25 жовтня, будуть проведені вже на новій територіальній основі», – поінформував В’ячеслав Негода.

 

Найближчими днями Офіси реформ спільно з керівництвом облдержадміністрацій проведуть прес-конференції для регіональних ЗМІ.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: