Ще один тернополянин може стати нардепом

Опубліковано:
8 Листопада, 2014 о 10:19

ЦВК не захотіла реєструвати кандидатом в нардепи голову християнського товариства українців в Італії, колишнього тернополянина Олеся Городецького 57-им номером у партійному списку від “Народного фронту”. Мотивували це тим, що, начебто, громадський активіст в останні роки проживає не в Україні, а в Італії. Дане рішення 38-річний екс-тернополянин оскаржив у судовому порядку, втім це не вплинуло на дії ЦВК.

 



Та вчора знову відбувся вже восьмий (!!!) за рахунком суд з цього питання, який знову ж таки задовільнив позовні вимоги Городецького. Київський Апеляційний Адміністративний Суд скасував незаконну постанову ЦВК № 2112, якою ЦВК відмовила у розгляді документів, поданих політичною партією “Народний Фронт” щодо реєстрації Городецького О.Є., висунотого 14 вересня 2014 року на VI позачерговому з’їзді цієї партії та включеного до виборчого списку цієї партії під № 57. ЦВК зобов’язана виконати постанову ВАСУ від 26 жовтня та зареєструвати Городецького О.Є. кандидатом в депутати.

 

– Виконати рішення суду – це єдино можливе правове рішення.В правовій державі повинно бути верховенство права! Звертаюся до Президента як гаранта Конституції, прем’єр – міністра та міністра юстиції з вимогою відновити законність та припинити злочинну бездіяльність ЦВК у питанні моєї реєстрації кандидатом в народні депутати, – пише на своїй сторінці в мережі Фейсбук Олесь Городецький.

Тепер же все залежить від ЦВК – якщо там приймуть позитивне рішення, то пан Олесь стане народним добранцем за партійними списками політичної партії “Народний фронт”.

 

Довідка: Олесь Городецький – 38 років, рідне місто – Тернопіль. Свого часу очолюваів товариство українців-католиків. Проживаючи в Італії неодноразово організовував заходи та акції на підтримку Євромайдану в Римі та інших італійських містах.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: