Самотність не менш шкідлива, ніж алкоголізм і тютюнопаління

Опубліковано:
10 Серпня, 2015 о 19:10

Лікарі рекомендують активно “обростати” друзями. Причому думати про це треба уже в 20 років.Як виявили вчені, якщо в цьому віці людина не оточена приятелями, це може свідчити про те, що згодом вона може опинитися у зоні ризику та померти передчасно. Про це пише Metro.

 



До свого дослідження, яке почалося ще у 1970-х, учені залучили понад 200 студентів коледжів. Їх попросили зробити нотатки щодо своїх соціальних зв’язків у 20 та у 30 років.

 

Ще через  20 років після останнього запису учасники пройшли онлайн-опитування для визначення рівня їхнього благополуччя. Учені зробили висновки, що активно спілкуючись із різними людьми у молоді роки, ми немовби здобуваємо “набір інструментів”, якими оперуватимемо решту життя, розуміємо, хто ми є, і хто наші оточуючі і вчимось одне від одного.

 

30 років – це вік, коли формується невелике коло найкращих, близьких друзів, із якими, як в однойменному серіалі, можна регулярно збиратися в кав’ярні. Наявність у житті людини саме такої, значущої дружби, за результатами дослідження, корелюється з вищою якістю життя у 50 років.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: