Сакральна виставка, яка об’єднала відомих митців нашого краю, відкрилась у ТНЕУ

Опубліковано:
3 Червня, 2016 о 08:24

У виставковій залі ТНЕУ з благословення о. Василя Чамарника відбулось урочисте відкриття виставки «Духовність, відображена у мистецтві». Це один із численних заходів багаторічного проекту духовної творчості колективу відділу гуманітарної освіти та виховання університету. Започатковувався він як фестиваль під сакрально-промовистою назвою «Дорога до істини». У роботі виставки взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи вишу професор Василь Брич, від місцевої влади – Ганна Зварич (управління освіти і науки)та Ігор Кульчицький (управління з питань внутрішньої політики, релігії та національностей ТОДА), Ігор Дуда – директор Тернопільського обласного художнього музею, Володимир Мисик – заступник директора Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, Дарія Чубата – голова міської «Просвіти», Богдан Хаварівський – голова обласного товариства «Меморіал».

 



На виставці експонуються графічні твори заслуженого художника України Євгена Удіна із циклу «Костьоли Жешува (Польща)». Ікони Володимира Шерстія, живописні полотна заслуженого художника України Миколи Шевчука, роботи юної художниці іконопису Юлії Скаковської (унікальна техніка «жовткова темпера»)та Петра Демковича, світлини відомого фотохудожника Михайла Бенча, високодуховна поезія письменниці, журналістки, головного редактора газети ТНЕУ «Університетська думка» – Марії Баліцької та збірка духовних поезій «В оркестрі дня» – журналістки і поетеси Лариси Миргородської, творчі роботи працівників університету, студентські твори-роздуми «Великдень у моїй родині». До слова. Травень місяць у цьому закладі завжди насичений духовними подіями. Нещодавно відбувся звіт творчих колективів університету, виставка народної творчості «Від роду до роду». Хочу зауважити, що в ТНЕУ вміють цінувати студентів, які беруть участь у найрізноманітніших творчих заходах. Багатьом з них сьогодні вручили «Подяки» та подарунки. Що не кажіть, а стимул молодим завжди потрібний, адже він вселяє бажання ще більше творити і працювати.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: