Марія Дубас
Марія Дубас

Журналістка, редакторка стрічки новин

Рибалкам на замітку: з 1 листопада – діє заборона на лов у зимувальних ямах

Опубліковано:
26 Жовтня, 2024 о 20:03

З 1 листопада на Тернопільщині розпочнеться осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах, яка триватиме до початку весняно-літньої заборони на період нересту 2025 року.  

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Тернопільській області на своїй сторінці у Facebook.  На Тернопільщині незабаром розпочинається заборона на лов риби в зимувальних ямах, яка триватиме до початку березня — тому риболовам варто поспішити. Це рішення спрямоване на збереження популяції риби, адже саме взимку риба збирається в цих місцях для зимівлі і є особливо вразливою. 



За недотримання зазначених норм передбачена адміністративна відповідальність: штраф від 170 до 680 гривень. Крім того, за кожну незаконно виловлену рибину необхідно відшкодувати збитки.  

У разі нанесення істотної шкоди, може наступити кримінальна відповідальність за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом). Вона передбачає штраф від 17 000 до 85 000 грн, або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.   

Рибалки  можуть ознайомитися з детальним переліком зимувальних ям Тернопільської області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Державна екологічна інспекція у Тернопільській області
Теги: #рибалка, #риболовля
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: