Російські зв’язки: вплив Кремля на радикальну партію в Бельгії та Європарламенті

Опубліковано:
3 Червня, 2024 о 20:11
Російські зв’язки: вплив Кремля на радикальну партію в Бельгії та Європарламенті
Ян Пенріс – депутат міської ради Антверпена. Фото Олександрійський тиждень.

Незабаром у Бельгії заплановані регіональні та федеральні вибори, а також вибори до Європарламенту. Наразі очевидно, що радикальна сепаратистська партія “Фламандський інтерес” займає лідируючі позиції в цих виборчих перегонах. Проте, небайдужі бельгійські журналісти розкрили зв’язки ключових лідерів цієї партії з Кремлем, російськими організаціями та проросійськими рухами в Європі.

Вплив росії на фламандські партії у Бельгії



У червні бельгійці голосуватимуть за представників у регіональних, національних та європейських парламентах. На виборах лідирує радикальна сепаратистська партія “Фламандський інтерес”, яка не лише виступає за відокремлення Фландрії, але й має найбільшу кількість прихильників Кремля серед своїх представників.

Аналіз впливу росії на фламандські політичні сили

Співпраця з Кремлем та підтримка російських наративів серед представників крайніх правих фламандських партій не є новиною. Однак, остання повномасштабна війна Росії проти України змусила багатьох з них переглянути свої позиції та дистанціюватися від відвертої підтримки Кремля.

Фламандський інтерес (Vlaams Belang)

Партія “Фламандський інтерес” відома своїми тісними зв’язками з Росією та неодноразово підтримувала дії Кремля у минулому. Її представники, такі як Філіп Девінтер, Франк Крейельман та Ян Пенріс, виступали спостерігачами на сумнівних “референдумах” у Криму та на окупованих територіях Донбасу. Вони також закликали до зняття санкцій проти Росії та відкриття представництва окупованого Криму у Брюсселі.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну деякі члени “Фламандського інтересу” засудили дії Путіна, але водночас виступили проти жорстких санкцій та постачання зброї Україні.

Нова Фламандська Альянса (N-VA)

Помірковано націоналістична партія “Нова Фламандська Альянса” (N-VA), яка також підтримує ідею незалежності Фландрії, може стати союзником “Фламандського інтересу” у разі успішного виступу на майбутніх виборах. Втім, ця партія дистанціювалася від відвертої підтримки Росії та її дій в Україні.

Бельгійська робітнича партія (PVDA)

Лівопопулістська партія PVDA зайняла оборонну позицію щодо російського вторгнення в Україну. Представники партії поширювали проросійські наративи та мали зв’язки з організаціями, афілійованими з Росією. Однак офіційно партія не підтримувала дії Кремля.

Зв’язки з росією та російськими інтересами

У Бельгії присутні як партії з відвертими зв’язками з Росією, так і ті, чия політика та рішення опосередковано слугують інтересам Кремля. Повномасштабна війна Росії проти України змусила багатьох переглянути свої позиції, але вплив Москви на фламандські політичні сили залишається значним.

Про розслідування можна прочитати в оригіналі на сайті:

https://martavooreuropa.eu/2024/06/02/russian-influence-on-flemish-parties-in-belgium/.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бельгія, #Фламандський інтерес
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: