Реєстрація домашніх тварин на Тернопільщині: що потрібно знати

Опубліковано:
11 Серпня, 2024 о 10:40
реєстрація домашніх тварин
Ілюстративне фото з мережі

Ідентифікація та реєстрація тварин є важливим аспектом контролю за тваринництвом на Тернопільщині. Ця система дозволяє відстежувати переміщення тварин, контролювати епізоотичний стан та забезпечувати належну охорону здоров’я тварин. Про це повідомляє ТОДА.

Особливості процесу ідентифікації

Керівник Тернопільської філії ДП “Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин” Борис Федорків пояснює:



“Впроваджена на державному рівні система ідентифікації та реєстрації тварин є одним із головних методів, які застосовують у світі з метою відстеження походження тваринницької продукції від її виробництва протягом всього життя тварини до потрапляння на стіл споживачеві”.

Процес ідентифікації включає присвоєння тварині унікального номера шляхом прикріплення бирок на кожне вухо. Інформація про тварину вноситься до Єдиного державного реєстру тварин, після чого власнику видається паспорт на тварину.

Умови реєстрації

Відповідно до встановлених норм, ідентифікація та реєстрація великої рогатої худоби, овець і кіз повинна бути проведена протягом 7 днів від дня народження, а для свиней цей термін становить 60 днів.

Вчасна реєстрація тварин надає власникам ряд переваг:

  • Можливість вільно отримувати документи на переміщення та забій тварин
  • Офіційне засвідчення права власності на тварину
  • Право на вільну реалізацію продукції, отриманої від тварини
  • Доступ до державних дотацій

Система ідентифікації та реєстрації тварин є ключовим елементом у забезпеченні безпеки харчових продуктів тваринного походження. Вона дозволяє відстежувати походження продукції на всіх етапах виробництва та реалізації.

Для отримання додаткової інформації щодо процедури ідентифікації та реєстрації тварин жителі Тернопільщини можуть звернутися до місцевої філії Державного підприємства “Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин” за телефоном 43-22-46.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #безпека харчових продуктів, #ідентифікація тварин, #реєстрація тварин, #тваринництво, #тернопільщина
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: