Рецепти приготування корисного сала в домашніх умовах

Намазка з часником

Інгредієнти: (5 порцій)

Сало порізати на шматки, помолоти на м’ясорубці, вичавити у нього часник, посолити, поперчити і добре перемішати. Ця намазка чудово піде з чорним хлібом як окремий бутерброд, або її смачно споживати з борщем.

До цієї намазки можна за бажанням дрібно порізати зелений кріп або зелену цибулю. Бурерброди з такою намазкою можна готувати як для членів сім’ї, так і для гостей.

Якщо раптом у вас нема м’ясорубки, а дуже хочеться саме такої намазки, то сало можна порізати дрібненькими кубиками і додати до нього всі інші інгредієнти.

Намазка з часником, кропом і червоним перцем

Інгредієнти: (15 порцій)

Сало перекрутити на м‘ясорубці і розділити на три рівні частини. У першу витиснути часник (за смаком), в другу – дрібно порізати кріп, в третю – солодкий червоний перець.

Дно квадратної скляної форми вистелити харчовою плівкою. Тоді викласти перший шар намазки з часником, другий – з кропом і зверху – з перцем. Злегка притиснути, накрити плівкою і поставити у морозилку на 2-3 години. А тоді дістаєте, ріжете на шматочки. Один шматочок залишаєте і смакуєте, решта в морозилку.

Рулет

Інгредієнти: (12 порцій)

Сало помолоти на м‘ясорубці і рівномірно викласти тонким шаром на харчову плівку, відступити по 10 см з кожного боку. В окрему посудину порізати болгарський перець, часник, подрібнену петрушку, додати суміш перців, гострий червоний перець, сіль, добре перемішати і розкласти рівномірно зверху на сало. Скрутити в рулет за допомогою плівки, вільні кінці скрутити, перев’язати ниткою і покласти в морозилку приблизно на 2 години.

Сало з коріандром

Інгредієнти: (5 порцій)

Сало посолити з усіх боків і зверху добре натерти коріандром.Загорнути в харчову плівку і покласти в морозилку на дві годин.

Засолене сало

Інгредієнти:

Узяти ємкість на 2,5 л (вона має бути не широка і висока). Сало порізати на шматки по 200-300 г. Спеції подрібнити, помішати. Воду закип’ятити, додати у неї сіль і остудити. Покласти сало в ємкість зі спеціями, зверху залити охолодженою соленою водою, накрити харчовою плівкою або кришкою і в холодильник, але кожний день перевертати. Через 3-5 днів сало готове. Беремо шматок і смакуємо, решта загортаємо і в морозилку.

Останні новини: