Тетяна Яцечко-Блаженко
Тетяна Яцечко-Блаженко

Історик, генеалог, журналіст, авторка проєктів: "(Не)відомі волиняни", телепрограми "Ретро Волинь"

Сьогодні маємо для наших читачів добірку старих листівок із видами міста Бережани на Тернопільщині. На фото можемо побачити забудову площі Ринок у 1910-1930-ті роки.

Площа Ринок в місті Бережани – це справжня перлина архітектури і історії, яка привертає увагу туристів та місцевих. Вона знаходиться в центрі міста.

На площі знаходиться ратуша, яка є пам’яткою архітектури національного значення. Її звели у 1811 році посередині площі, на місці давнішої ратуші, у стилі раннього класицизму. Колись на першому поверсі були розміщені різні крамниці, а на другому — гімназія. На західному боці площі розташований головний храм міста – церква Святої Трійці.

Кожен камінець на цій площі має свою власну історію, яка переплітається зі скарбами минулого. На цій площі можна знайти різноманітні магазини та крамниці, де можна придбати автентичні подарунки та сувеніри. Також тут розташовані затишні кав’ярні та ресторани, де можна насолодитися смачними стравами та кавою. Площа Ринок в Бережанах – це не лише місце для шопінгу або відпочинку, а й справжнє місце зустрічі культур та традицій.

Джерело фото: Polona.pl

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ретро, #ретро бережани
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: