Реальні гарантії кращі за будь-які Нью-Васюки

Опубліковано:
2 Квітня, 2016 о 14:24

Не варто, мабуть, нагадувати, чим завершилися ефемерні плани відомого літературного героя збудувати не менш відому шахову столицю. Натомість депутати Борщівської міської і районної рад нещодавно позбулися ризику чимдуж утікати від обурених аматорів з шаховими дошками під пахвою, проголосувавши за підтримку програми розвитку древньої гри в краї і виділення для цього зі своїх бюджетів посильних коштів. 

 



Тобто з повним правом можемо констатувати, що в надзвичайно скрутні для розвитку фізкультури і спорту часи «космічного» двадцять першого століття Борщів став єдиним на Тернопільщині містом, де народні обранці, не ховаючись за ледве не традиційними байками про «об’єктивні труднощі», дали добро надзвичайно корисній справі.

 

Ініціатива належить президентові районної шахової федерації, голові шахово-шашкового клубу «Королівська фортеця» Ігореві Багрію. Добре знаючи, яких зусиль коштують проведення кількох щорічних обласних турнірів з шахів, підготовка з допомогою досвідчених наставників уже плеяди сильних гравців, не втомлювався повторювати, що без належної підтримки від місцевої влади шахісти приречені хіба на те, аби варитися у власному соку. Аби домогтися бажаного, довелося, щоправда, два роки «ходити колами» чиновницьких кабінетів. Ніхто ніби і не відмовляв, але обіцянками справа і завершувалася.

 

Та наполегливості пана Ігоря можна тільки позаздрити. Таки вдалося втілити в життя давню мрію.

 

— Вдячні за розуміння керівникам фракції ВО «Свобода» в районній і міській радах Андрієві Данилевичу і Володимирові Яворському, всім народним обранцям від цієї політичної сили, — поділився Ігор Багрій. — Також заручилися підтримкою відомих земляків — президента обласної шахової федерації Богдана Чубака та віце-президента Ігоря Подольського. Зважаючи на вагомі досягнення вихованців шахово-шашкового клубу, міська влада на найближчі чотири роки виділила для його потреб 62 тисячі гривень. А районна рада потурбувалася про доповнення штатного розпису Будинку юного техніка посадою керівника шахового гуртка.

 

До кола обов’язків спеціаліста з гри в шахи, до речі, увійде і гурткова робота в загальноосвітніх школах. Спочатку в міських, а в недалекому майбутньому — і в районних. Адже головна мета шахової федерації — залучення до надзвичайно цікавої інтелектуальної гри талановитих дітей. І з фінансовою підтримкою місцевої влади, а не лише благодійників і меценатів, працюватимемо ще продуктивніше. Попереду в нас, не сумніваюся, великі перемоги!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: