П’ятдесятиріччя біатлону на Тернопільщині відзначили змаганнями у Підгородньому

Опубліковано:
6 Жовтня, 2024 о 17:05
П’ятдесятиріччя біатлону на Тернопільщині відзначили змаганнями у Підгородньому
Олена Білосюк (Підгрушна) випробовує гвинтівку. Фото: Суспільне Тернопіль.

У селi Пiдгороднє, що бiля Тернополя, провели змагання з лiтнього бiатлону. Їх приурочили до п’ятдесятирiччя цього виду спорту на Тернопiльщині. Триста учасникiв з усіх районiв областi змагалися в чотирьох вiкових категорiях.

Про це Суспiльному розповiв представник тернопiльського осередку федерації бiатлону України Олександр Починок.



змагання з літнього біатлону
Біатлоністи на вогневому рубежі. Фото: Суспільне Тернопіль.

На стрiльбищі олiмпійської бази з бiатлону в Пiдгородньому учасники змагалися в стрiльбі та бiгли три кола по 700 метрiв. Десятирiчна Анна Петришин подолала дистанцiю і відстрiлялася.

“Я займаюся бiатлоном вже рік. Я люблю кататися на лижах і стрiляти. В майбутньому хочу стати чемпiонкою. Сьогодні вирiшила взяти участь в змаганнях, щоб перевiрити свої сили. Перший раз я влучила п’ять разiв з п’яти, а другий раз — чотири. Своїм результатом задоволена”, — розповiла дiвчина.

Анна Петришин. Фото: Суспільне Тернопіль.

Чотирнадцятирiчна учениця Почапинецької школи-лiцею Катерина Ладика взяла участь у команднiй естафетi зі стрiльби. Вона розповiла, що ранiше бiатлоном не займалася.

“Приїхала сюди, бо хочу навчитися добре стрiляти. Це зараз актуально, бо в країні вiйна і потрiбно всiма силами зiбратися. Щоб не тiльки хлопці вмiли стрiляти, а й дiвчата. Щоб боронити країну”, — сказала Катерина.

Катерина Ладика. Фото: Суспільне Тернопіль.

Дванадцятирiчний Матвiй Мигаль розповiв, що займається бiатлоном сім років:

“Мiй брат займався бiатлоном і зацiкавив мене. Тому я пiшов спробувати і мені дуже сподобалося. В цих змаганнях беру участь, щоб випробувати свої сили і перемогти. Я вибив п’ять очок з п’яти. Розраховую на перше місце”.

змагання з літнього біатлону
Матвій Мигаль на вогневому рубежі. Фото: Суспільне Тернопіль.

За словами Олександра Починка, змагання провели за пiдтримки Тернопiльської регiональної федерації бiатлону і обласного осередку Федерації бiатлону України.

На змаганнях була присутня олiмпійська чемпiонка з Тернополя бiатлоністка Олена Бiлосюк, до шлюбу Пiдгрушна.

змагання з літнього біатлону
Олена Білосюк (Підгрушна) вручає нагороду учаснику змагань. Фото: Суспільне Тернопіль.

Під час церемонiї нагородження до спортсменiв звернувся президент Федерації бiатлону України Іван Крулько. Він передав п’ять комплектiв спорядження для бiатлону навчальним закладам Тернопільщини, у яких розвивають цей вид спорту.

Олена Білосюк (Підгрушна) випробовує гвинтівку. Фото: Суспільне Тернопіль.

“Біатлон це не тільки надзвичайно важливий прикладний вид спорту, а й національно-патріотичне виховання нашої молоді. Тому саме сьогодні ми запускаємо на Тернопільщині урок біатлону в школах для сьомих—дев’ятих класів . І перші п’ять шкіл області отримають все необхідне спорядження, пневматичні гвинтівки, стійки для стрільби”, — сказав Іван Крулько.

Іван Крулько. Фото: Суспільне Тернопіль.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Суспільне Тернопіль
Теги: #50 років біатлону, #біатлон, #змагання, #літній біатлон, #тернопільщина
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: