Прикордонники затримали ухилянта із двома дружинами

Одна дружина була фіктивна для виїзду за кордон, друга – справжня.

Опубліковано:
3 Серпня, 2024 о 19:43

У час війни, коли кожен громадянин має свою роль у захисті країни, деякі намагаються уникнути відповідальності будь-якими способами. Останнім часом все частіше виявляються випадки, коли чоловіки використовують фіктивні шлюби для того, щоб виїхати за кордон. Саме така ситуація сталася на західному кордоні України, де львівські прикордонники викрили відразу два випадки шахрайства.

Двоє чоловіків з Черкащини, скориставшись складним становищем, спробували легалізувати свій виїзд за кордон шляхом укладення фіктивних шлюбів з жінками з інвалідністю. Ця схема, на жаль, не нова, але привертає особливу увагу через цинізм і безвідповідальність зловмисників.



Перший випадок стосується 42-річного чоловіка, який пішов на розрив власного шлюбу, аби укласти фіктивний союз з жінкою з інвалідністю. Щоб переконати прикордонників у щирості своїх почуттів, пара навіть вдавалася до театральної гри, тримаючись за руки та демонструючи всі ознаки закоханості. Однак, як виявилося згодом, справжня дружина цього чоловіка також прямувала на виїзд через інший пункт пропуску.

Другий випадок ще більш цинічний. 28-річний чоловік одружився на жінці, яка була молодша за нього на 10 років і мала інвалідність ІІ групи. За задумом зловмисника, після його виїзду за кордон, “дружина” мала повернутися в Україну. Жінка зізналася прикордонникам, що не отримала за цей “послугу” жодної винагороди, пояснивши це бажанням допомогти знайомому.

Оперативники прикордонної служби задокументували всі факти цих протиправних дій і передали матеріали до Національної поліції. Чоловікам загрожує кримінальна відповідальність за незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Ці випадки ще раз підтверджують, що війна виявляє найкраще і найгірше в людях. З одного боку, ми бачимо героїзм захисників України, які ризикують своїм життям заради свободи країни. З іншого боку, стикаємося з такими ганебними вчинками, як спроби ухилитися від військової служби за допомогою обману.

Як ви вважаєте, чому деякі люди готові піти на такі крайні заходи, щоб уникнути відповідальності? Які заходи слід вживати для боротьби з подібними явищами? Поділіться своєю думкою в коментарях.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дві дружини, #перетин кордону, #ухилянт
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: