Прокурору Тернопільської області дали три дні

Опубліковано:
23 Грудня, 2014 о 20:42

Самооборона Майдану Тернопільщини та інші громадські організації пікетували 23 грудня обласну прокуратуру. Під час акції Комендант Самооборони Майдану Тернопільщини Іван Ковалик озвучив головні вимоги та передав відповідне звернення обласному прокурору.

 



 

 

 

 


 

– Не доведені до логічного завершення, а іноді відверто саботуються справи по злочинах посадових осіб, – зазначив Іван Ковалик. – Зокрема це стосується ТОВ «Тернопіль Комунал Сервіс», Управління у справах захисту прав споживачів у Тернопільській області, Головного управління юстиції в Тернопільській області. Одним із кричущих фактів є не притягнення до відповідальності за отримання хабара начальника Реєстраційної служби Пікуля Ярослава Григоровича, яке було задокументоване  органами Служби Безпеки України, і який, завдячуючи покровительству керівництва обласної прокуратури, досі залишається непокараним.  Під носом в прокуратури області відбувається відвертий «дерибан» комунальної власності та земельних ділянок корумпованою міською владою.

 

Це звернення прокурор Тернопільської області прокоментував журналістам наприкінці акції протесту.

 

– На думку Івана Ковалика прокуратурою області неналежно розслідується ряд кримінальних проваджень, і вони вимагають від прокуратури відкритого, прозорого та неупередженого розслідування кримінальних проваджень щодо суспільно значимих злочинів у нашому краї, – сказав Юрій Гулкевич. – Щодо управління у справах захисту прав споживачів, то це провадження уже скероване до суду з обвинувальним актом. Стосовно начальника Реєстраційної служби, то дійсно є кримінальне провадження по факту отримання однією людиною хабара нібито для передачі іншій людині. Але є тільки посередник. Ми працюємо в тому напрямку, щоб виявити всіх осіб цього злочину. І позиція «Самоборони» тут надумана, тому що ніхто не прийняв в межах цього кримінального провадження жодного рішення щодо закриття його стосовно тієї чи іншої особи. Ми робимо свою роботу, ми її плануємо, проводимо слідчі дії. Є свідок, є інші докази, і я думаю, що в даному кримінальному провадженні навряд чи ця особа, якій зараз повідомлено про підозру залишиться однією і буде йти до суду тільки вона.  Але це є слідство, ми маємо час для проведення якісного досудового розслідування, для зібрання доказів і передачі обвинувального акту до суду в такому стані, щоб суд нам нікого не виправдав, і щоб уникнути незаконного притягнення до кримінальної відповідальності тієї чи іншої особи. На звернення «Самооборони» ми дамо відповідь відповідно до вимог законодавства – протягом місяця. Інших звернень від пікетувальників наразі немає, у випадку надходження ми будемо їх розглядати.

 

Зі свого боку Самооборона Майдану Тернопільщини  вимагає протягом триденного терміну заслухати звіт прокурора області про результати розслідувань вище зазначених справ. У випадку ігнорування цих вимог активісти обіцяють докласти максимум зусиль для звільнення прокурора області і його заступників із займаних посад.

 

Ольга Трач

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #люстрація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пікет, #прокуратура, #тернопіль, #тернопільські новини, #шини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: