Профілактика інсульту: рекомендації тернопільських медиків

Опубліковано:
1 Жовтня, 2024 о 16:13

Під час війни, коли люди живуть у суцільному стресі, профілактики хвороб є дуже важливою і не варто її недооцінювати. Через сильні стреси у багатьох людей стаються інсульти. То ж фахівці Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб закликають особливу увагу надати профілактиці інсульту.

«Найперше – слідкуйте за тиском. Підтримуйте здоровий рівень холестерину. Відмовтеся від паління. Дотримуйтеся раціонального і збалансованого харчування: вживайте їжу, багату на фрукти, овочі, цілісні зерна, рибу, нежирне м’ясо і горіхи. Обмежте споживання солі, доданого цукру та насичених жирів, уникайте переїдання.Обовязкова – фізична активність, це знижує ризик інсульту. Намагайтеся займатися помірною інтенсивністю фізичної активності – ходьба, плавання чи велосипедна їзда протягом 150 хвилин на тиждень. Керуйте стресом: спробуйте медитацію, йогою або інший спосіб, який допоможе вам заспокоїтися й відновити гармонію. Контролюйте вагу. Надмірна вага може збільшити ризик інсульту. Обмежте споживання алкоголю, особливо, якщо ви пили алкоголь у великих кількостях може підвищити ризик інсульту. Не забувайте регулярно здавати аналізи та обстежуватися. На жаль, інсульт може статися у будь-якому віці, проте після 40 років ризики підвищуються», – розповіли лікарі.



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #інсульт, #профілактика
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: