Про західно-українську нараду та поетичний герць молодняка

Опубліковано:
5 Жовтня, 2016 о 11:13

«Перше, що я зроблю, як секретар по роботі з молоддю – кину усі сили на відновлення нарад молодих письменників, які раніше були традицією НСПУ. Я сама була на двох таких нарадах, – написала влітку на своїй сторінці у ФБ новообрана голова Луганської обласної письменницької організації і секретар НСПУ Богдана Гайворонська, – коли мені було 15 і 16 років. Відтоді минуло півжиття, але враження і досі свіжі. Ідей та планів дуже багато!».

 



Пані Богдана дотримала свого слова. З ініціативи НСПУ 20-21 вересня Центральна регіональна нарада відбулась в Ірпіні, а 28-29 – у Тернополі. На  західно-українську регіональну нараду молодих авторів, організатором якої виступила Тернопільська письменницька організація, з’їхався творчий молодняк з усіх куточків нашого краю: Тарас Біжик та Роксолана Жаркова із Львівщини, Юлія Семенова та Тетяна Сладковська із Рівненщини, Романна Муран та Ірина Фотуйма з Івано-Франківщини, Дарія Ковальчук та Юлія Фінковська із Луцька, Альона Ліснича та Яна Кібкало із Хмельниччини, Світлана Телешман та Марина Рейкало із Чернівеччини, Наталія Кузьмак та Ганна Фельцан із Ужгорода. Тернопільщину представляли Катерина Грушовська та Олександр Костюк.

 

Урочистості з нагоди відкриття наради молодих відбулись у приміщенні бібліотеки-музею «Літературне Тернопілля». Очільник обласної спілки Олександр Смик привітав присутніх. Оксана Лехіцька – науковий співробітник музею, ознайомила присутніх з експозиціями. День був надзвичайно насиченим. Тернопільські письменниці Тетяна Дігай (літературна критика), Леся Романчук-Коковська (проза), Ірина Дем’янова (поезія) працювали у секціях, відповідно до свого профілю. Поетичний герць на імпровізованому рингу у Бункермузі провів тернопільський поет Юрко Матевощук. Переможцями у прозі стали Олександр Костюк з Тернополя та Яна Кібкало з Хмельницька. Серед поетів відзначилися тернополянка Катерина Грушовська та лучанка Дарія Ковальчук.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під ніжну мелодію флейти у Тернополі стартував шостий Бібліофест (Фото)

 

Різноманітною була й культурна програма, особливо –  на Кременеччині, куди молоді автори поїхали наступного дня. У супроводі письменника Сергія Синюка гості відвідали музей О. А. Неприцького-Грановського у Великих Бережцях. Отримали максимум цікавої інформації від директора музею Віталія Галішевського. Також у бібліотеці кременецького педагогічного університету зустрілись із студентами та деканом філологічного факультету Олегом Василишиним. Від тернопільської спілки у поетичних читаннях взяли участь наймолодші поети – Юрко Матевощук та Юрій Вітяк. До них приєдналась координатор проекту – письменниця Богдана Гайворонська.

 

Завершилось творче спілкування і початок міцної поетичної дружби сходженням на місцеву відому гору Бону.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: