Вересень – місяць, коли уже не страшно їсти кавуни та дині. Це період, коли вони уже добре достигли і не несуть загрози. То ж медики рекомендують їсти ці ягоди, оскільки їх корисні речовини мають великий позитивний вплив на організм, допомагають очистити органи від шлаків і токсинів, накопичити вітаміни, зміцнити імунітет та швидко і легко схуднути.
Перегляньте також:
- На Курщині загинув молодий воїн з Тернопільщини Сергій Мельничок
- У Шумську в аварії пішохідка отримала переломи
Зокрема, диня:
– виводить шлаки, очищує кишечник за допомогою харчових волокон – пектинів.
– допомагає організму звільнитися від наслідків вживання фастфудів, позбавляє закрепів.
– містить вітаміни, які покращують структуру шкіри, волосся, нігтів.
– ягода має сильну антиоксидантну дію, перешкоджає появі зморшок.
– фолієва кислота та інші вітаміни групи В у дині сприяють зміцненню жіночого здоров’я та захищають організм від окремих гінекологічних недуг.
– корисні речовини ягоди вирівнюють гормональний фон і створюють необхідні умови в жіночому організмі, що потрібні під час вагітності.
– має сечогінну та жовчогінну дію.
– сприяє усуненню пігментних плям та вугрів.
Чимало корисних властивостей має і кавун:
– захищає нирки від утворення каменів та допомагає вивільнити з нирок пісок.
– сприяє усуненню зайвої ваги.
– допомагає позбутися проблем з роботою кишечника.
– має сечогінні та жовчогінні властивості.
– покращує настрій, оскільки в м’якоті містяться речовини, що сприяють виробленню серотоніну — «гормону щастя».
Лікарі рядять не прогавити період, коли можна спожити достатньо кавунів та динь, щоб запастися вітамінами, які дуже потрібні вашому організму, їх дію ви неодмінно відчуєте згодом.
Катерина Богуславська