У час засухи та спеки рятувальникам щодня по 20-30 разів доводиться виїжджати на виклики. Про це сьогодні в ефірі каналу ТТБ повідомила речник ДСНС України в області Ірина Крупа. За її словами, попри за застереження рятувальників, жителі області нехтують правилами пожежної безпеки, спалюють стерню, не обкопуючи поля, кидають недопалки на суху траву. Внаслідок цього вогонь перекидається на великі відстані.

 



Особливо  «проблемними» для пожежників є горіння торфовищ. Адже такі пожежі можуть тривати тижнями, їх важко загасити. Рятувальникм доводиться працювати по кілька змін підряд. Також у районах створені пожежні команди, які також долучаються до гасіння пожеж.

 

Рятувальники вкотре закликають: не спалювати траву та стерню. Адже від спалювання знищується верхній родчий шар землі, а в атмосферу викидаються шкідливі речовини. Від спалювання страждає не лише довкілля. Чадний дим став причиною трьох смертей. Адже варто лише кілька разів вхихнути його, як людина втраає свідомість.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: