Правоохоронці викрили шахрайство підрядника, який робив махінації на Палаці спорту у Тернополі

Опубліковано:
1 Червня, 2024 о 14:02
Палац спорту
Фото Нацполіції

В Україні, де кожна бюджетна копійка має бути використана виключно на благо суспільства, випадки розкрадання державних коштів викликають справедливе обурення. Утім, завдяки пильності правоохоронців, такі злочини не залишаються безкарними. Одна з найгучніших справ – багатомільйонні махінації підрядника під час будівництва спортивного об’єкта в Тернополі. Про це інформує Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Початок скандалу

Усе почалося у 2019 році, коли одне зі структурних підрозділів Тернопільської міської ради уклало договір із київською будівельною компанією на проведення робіт з будівництва Палацу спорту. Для реалізації проєкту з міського бюджету було виділено понад 30 мільйонів гривень. Здавалося, все йде за планом, але насправді – це була лише вершина айсберга.



Викриття шахрайства

Завдяки ретельній роботі оперативників управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області та слідчих обласної поліції, вдалося розкрити злочинну схему. Виявилося, що підрядник умисно вказував у документах неправдиві відомості про закуплені матеріали та виконані роботи, яких насправді не було. Частину бюджетних коштів він привласнив, а решту витратив не за призначенням.

Наслідки та покарання

Загальна сума збитків, завданих міському бюджету внаслідок протиправних дій будівельника, сягнула майже 25 мільйонів гривень. Слідство зібрало достатньо доказів для висунення підряднику обвинувачення за низкою статей Кримінального кодексу України, зокрема привласнення майна, відмивання грошей та службове підроблення документів.

“За наявності достатніх доказів слідчі поліції висунули фігуранту обвинувачення за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) та ч. 1 ст. 366 (видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа) Кримінального кодексу України” – йдеться у повідомленні ГУ Нацполіції в Тернопільській області.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду, де фігуранту загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Це справедлива відплата за зухвале зневажання закону та наругу над суспільними інтересами.

Роль правоохоронців

Цей резонансний випадок демонструє, що в Україні посилюється нетерпимість до корупції та розкрадання державних коштів. Завдяки професіоналізму та наполегливості правоохоронців вдалося викрити масштабну аферу та притягнути винного до відповідальності. Подібні рішучі дії стануть гідним прикладом для інших зловмисників, які ладні наживатися за рахунок громадян.

Раніше ми писали про те, що група з підзвітності та прозорості органів публічної влади Тернопільщини проаналізувала понад 900 закупівель.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будівництво, #корупція, #махінації, #нацполіція, #палац спорту, #підрядник, #шахрайство
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Лариса Римар: «Спільно, підтримуючи один одного, ми зможемо успішно долати життєві труднощі»
20:15, 25 Вересня, 2024

Лариса Римар: «Спільно, підтримуючи один одного, ми зможемо успішно долати життєві труднощі»

ТОП новини тернопільщини: