Правоохоронці Тернополя та США взялися за “Гермес” (ФОТО)

Опубліковано:
17 Листопада, 2014 о 11:18

Нещодавно в  Тернополі з чотириденним робочим візитом побували заступник аташе посольства США в Україні з безпеки та представники правоохоронних органів Сполучених Штатів, зокрема прокурор та слідчий ФБР. Мета приїзду – вивчити документи та провести консультації з питань розслідування кримінальних проваджень, порушених  щодо незаконної діяльності ТОВ «Гермес». Варто додати, що слідчі та оперативно-розшукові дії проводять не лише тернопільські міліціонери, а й американські правоохоронні органи. 

 




 

Як повідомив начальник управління боротьби з організованою злочинністю. Василь Джиджора, під час документування протиправної діяльності «Гермесу» стало відомо про те, що дехто з потерпілих, котрим турфірманадавала так звані консультативні послуги з виїзду до США за програмоюGreen Card, дізнавшись, що лотерея безкоштовна, скористалися своїм правом , і не заплатили шахраям.  Та  жадоба наживи штовхнула зловмисників і до кримінального вирішення цього нюансу. Знайшовши спільників в Америці, нахаби розшукували емігрантів та погрозами забирали надумані борги. Аби захиститися від  вимагачів, люди стали звертатися до правоохоронних органів. Це стало підставою для порушення кримінальних справ  у США.

 

 

Зі слів представників правоохоронних органів Америки, тернопільським оперативникам вдалося за два місяці, відколи оперативна інформація лягла в основу матеріалів кримінального провадження, провести масштабну роботу. Напрацювання  наших правоохоронців  американські колеги планують використати в якості доказової бази у своїх розслідуваннях. Співпрацювати прагнуть і тернопільські міліціонери, аби довести резонансну  справу до логічного завершення.

 

 

На даний час порушено шістнадцять кримінальних проваджень, у яких фігурують шестеро причетних до «Гермесу» осіб, зокрема засновники та співзасновники товариства. Розслідування ведеться за трьома статтями Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене у великих розмірах, створення фіктивних підприємств  та легалізація коштів, здобутих злочинним шляхом. Та, на переконання правоохоронців, це лише  верхівка айсберга. Будуть і нові кримінальні статті, і розшириться коло дійових осіб, не виключена перекваліфікація уже інкримінованих злочинів.

 

Правоохоронці також встановлюють потерпілих та докладають зусиль, аби повернути їм кошти.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гермес, #зелена карта, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #праоохоронці, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: