Правоохоронці Тернополя приєднались до акції “16 днів проти гендерного насильства”

Опубліковано:
1 Грудня, 2014 о 20:45

В рамках реалізації програми, приуроченої до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства серед жінок, дільничні інспектори обласного управління міліції завітали на семінар до Чортківськогогуманітарно-педагогічного коледжу.

 



Організатори зустрічі обговорили проблеми поширення насильства в нашій державі, а також форми та методи, які застосовуються в процесі роботи з жертвами та кривдниками.

 

Про законні підстави для взяття на профілактичний облік осіб, які вчинили насильство в сім’ї, розповів інспектор ВДІМ УГБ Василь Дідух.

 

– Це може бути як і особиста заява про допомогу члена сім’ї, який постраждав від будь-яких умисних дій фізичного, сексуального, психологічного спрямування, так і заяви та звернення інших громадян, яким відомо про застосування насильства в сім’ї або про реальну загрозу його вчинення.

 

На профілактичний облік беруться члени сім’ї, які вчинили насильство, після винесення їм представником міліції офіційного попередження про неприпустимість вчинення насильства в сім’ї.

 

Завдяки злагодженим діям працівників міліції та впровадження в діюкорекційної програми по роботі з кривдниками, що скоїли насильство, з початку року на Тернопільщині не допущено жодного такого злочину. На обліку перебувають понад дві тисячі осіб, винесено 1989 попереджень. За повторне вчинення насильства в сім’ї після винесення офіційного попередження на проходження корекційної програми направлено майже двісті осіб, з яких лише двоє вчинили насильство повторно.

 

У свою чергу студенти представили розробку буклету «Ми за щасливу сім’ю!», який у майбутньому використовуватиметься в переддипломній практиці з метою превентивної роботи попередження насилля в загальноосвітніх начальних закладах.

 

Окрім цього, відбулася виставка інформаційних плакатів – «Молодь проти насилля!» Символічно учасники зібрання, одягнувши синю стрічку, підкреслили свою підтримку осіб, що постраждали від насильства.

 

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #акція, #міліція, #новини тернопільщини, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: