«Правий Сектор» Тернопільщини допоміг громаді відстояти церкву

Опубліковано:
9 Жовтня, 2014 о 18:37

В селі Бутин Збаразького району громада підняла питання про приналежність сільської церкви до Української православної церкви Київського патріархату. Даному Храму Архистратига Божого Михаїла понад 400 років і він одвічно був українським, тому і результати голосування жителів були наступними: 344 – «за»; 15 – «проти»; декілька – «утримались»
09.10.2014р. у неділю, при протистоянні Московського патріархату, відбулось ставлення нового настоятеля, яким став о. Михайло Гумен УПЦ Київського патріархату.
Правий Сектор Тернопільщини, відстоючи у своїх діях, здобуття своєї єдиної української помісної церкви, становлення Української Самостійної Соборної Держави, держави української нації на етнічних українських землях, своєю присутністю в неділю у с.Бутин запобіг проявам провакацій з боку прихильників УПЦ Московського патріархату.
Священослужителі московської церкви прийшли не одні, з ними прибули: добрий десяток «бабусь-крикух» та чомусь десяток молодиків спортивної статури. Але коли під заклики о. Святослава УПЦ КП, уся громада та активісти Правого Сектора прочитали українською мовою молитву «Отче Наш», усі утиски МП зазнали поразки.
За Українську Помісну Церкву!



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: