Практики та науковці водної галузі відвідали ізраїльську конференцію у Києві

Опубліковано:
17 Липня, 2024 о 14:18
Практики та науковці водної галузі відвідали ізраїльську конференцію у Києві
Практики та науковці водної галузі відвідали ізраїльську конференцію у Києві. Фото ЗУНУ

10 липня 2024 року у Києві, у Торгово-промисловій палаті України, за особистої підтримки Надзвичайного та Повноважного Посла Держави Ізраїль в Україні Міхаеля Бродського, за сприяння Міністерства економіки України та Міністерства аграрної політики та продовольства України, відбулася конференція «Ізраїльські технології водопостачання та агросектору – досвід для України».

Подія стала унікальним майданчиком для обміну передовими рішеннями ізраїльського бізнесу за ініціативи Торгівельно-економічної місії Посольства Держави Ізраїль в Україні.



У межах заходу відбулася презентація системи ізраїльського управління водного господарства. Було представлено досвід передових компаній-лідерів водного сектору Ізраїлю: ODIS Filtering (системи очищення води), Atlantium (інноваційні способи використання ультрафіолетового знезараження води), Bermad (виробництво регулюючої арматури та реалізацію комплексних проєктів у сфері комунального водопостачання, зрошення, протипожежного захисту), Netafirm (технології, обладнання для крапельного зрошення).

Інноваційні рішення проблем агропромислового комплексу на прикладі Ізраїльського сільського господарства представив Борис Бордман, державний референт з механізації та технологій Міністерства сільського господарства Ізраїлю (1991-2016 рр.), директор консультаційної фірми «Агромеханізація і технології».
Компанії-лідери агросектору Ізраїлю презентували власний досвід застосування технологій з урахуванням водоефективних рішень: ABL Technologies (переробка молока та виробництва сирів, йогуртів, сметани, морозива, кефіру та інших молочних продуктів), Afimilk (передові рішення для управління молочним господарством), ICL (виробництво та імпорт добрив), Metzer (розумні рішення системи крапельного зрошення), AGRIGO (сільськогосподарські проєкти під ключ).

Серед інших, у конференції взяли участь віцепрезидент Української водної асоціації Артем Шира, директор Центру підвищення кваліфікації працівників водного господарства Міндовкілля України Тарас Капуста, в.о. завідувача кафедри екології та охорони здоров’я ЗУНУ, член Міжнародної водної асоціації Леонід Бицюра.

Цьогорічна конференція «Ізраїльські технології водопостачання та агросектору – досвід для України» ефективно охопила найбільш болючі та важливі проблемні питання як для водної політики України в цілому, так і для окремих господарських секторів зокрема.

Важливо, що практики, управлінці та науковці водного сектору України організували взаємодію для модернізації водної галузі України, зокрема через комунікацію на подібних якісних заходах, під час Національного форуму «Вода в промисловості та АПК в умовах війни та кліматичної кризи» та галузевій конференції «Відновлення водних ресурсів як концепція сталого розвитку України».

Як показує міжнародний досвід, партнерська співпраця експертів, практиків, управлінців, науковців, громадськості України дає свої вагомі результати через створення мереж співпраці, поширення актуальної інформації, залучення передового досвіду та розвиток особистісної комунікації у професійному середовищі, формування водоорієнтованих рішень на основі перевірено світового досвіду.

Віктор Ющенко завітав у Тернопіль до ЗУНУ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ЗУНУ, #освіта
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Як війна вплинула на якість освіти?
22:17, 13 Серпня, 2024

Тривожність дітей зросла втричі: як війна вплинула на якість освіти

ТОП новини тернопільщини: