Якщо ви хочете урізноманітнити своє меню – спробуйте приготувати котлети з гречкою.
Котлети з гречкою, це не лише страва ситна, але й дуже смачна та корисна. Гречка багата на вітаміни, мінерали та клітковину. Крім того, на відмінну від хліба, гречка – чудове джерело білку. Додавши її до фаршу, ви стократно підвищите користь цієї простої щоденної страви.
Перегляньте також:
- Обід без клопоту всього за півгодини: пухкі ліниві вареники з сиром і картоплею
- Куряча тушонка з чотирьох інгредієнтів, яка не залишить вас голодними підчас відключень світла
Інгредієнти:
- 500 г м’ясного фаршу (свинина, яловичина або курка)
- 1 склянка відвареної гречки
- 1 цибулина
- 1 яйце
- 2-3 зубчики часнику
- Сіль, перець за смаком
- Панірувальні сухарі
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
Цибулю та часник дрібно наріжте і обсмажте до золотистого кольору. Змішайте фарш та гречку. Задля кращої текстури, можете пропустити крупу через м’ясорубку, або збити її блендером. Додайте обсмажену цибулю з часником, яйце, сіль і перець. Добре вимісіть фарш. Сформувавши котлети, обваляйте їх у панірувальних сухарях. Обсмажте котлети на розігрітій олії з обох боків до золотистої скоринки. Промочіть паперовим рушником залишки олії.
Подавайте з улюбленим гарніром: картопляним пюре, овочами, кашею тощо.
Смачного!