«Повстанську абетку» отримали й тернопільські школярі

Опубліковано:
23 Січня, 2015 о 16:07

Серед заходів, що проводилися в Тернополі з нагоди Дня Соборності України, були й особливі. Так депутат Тернопільської міської ради Віталій Цимбалюк зустрівся з учнями молодших класів 11-ї та 19-ї загальноосвітніх шкіл та їхніми вчителями і прийшов до них не з порожніми руками.

 



Разом з автором книжки Олегом Вітвіцьким він презентував дітям «Повстанську абетку» – оригінальну віршовану розповідь про життя і пригоди хлопчика-вояка Української Повстанської Армії на ім’я Алярмик. Доступною для дітей мовою та за допомогою яскравих ілюстрації у ній йдеться про дуже серйозні і важливі речі. Славна історія УПА переплітається  з більш близькими і навіть недавніми подіями в Україні.

 

– Як історик за освітою, дуже добре розумію значення цієї книжечки для виховання наших дітей, – каже Віталій Цимбалюк. – Тим більше сьогодні, коли в Україні відбуваються такі складні і трагічні події, і коли саме поняття «патріотизм» набуває  особливого значення. Тому з радістю допомагаю видавати і популяризувати «Повстанську абетку» серед школярів міста і області. А в День Соборності України ми вирішили зробити такий подарунок учням двох чи не найбільших в місті шкіл. Щиро радий, що діти сприймають цю книжку на «ура», і педагоги за неї також вдячні.

 

Книжку про сміливого юного захисника України з автографами автора і видавця отримали в День Соборності України кількасот тернопільських школярів. Відтак Віталій Цимбалюк планує і надалі сприяти її тиражуванню й поширенню. Причому не лише на Тернопільщині, а й в інших регіонах України, зокрема, і тих, де про справжню історію Української Повстанської Армії майже нічого не знають не лише діти, а й дорослі. А Олег Вітвіцький обіцяє написати незабаром продовження «Повстанської абетки» – вже для дітей старшого віку.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: