Портрети українських захисників і захисниць представили на виставці у Тернополі

Опубліковано:
5 Квітня, 2024

У  Тернопільському обласному художньому музеї діє виставка «Рефлексії гіперреалізму в Україні». В експозиції – портрети українських військових, виконані тернопільською художницею Христиною Боднарук. Це творчий проєкт, який був створений у 2022 році на кошти гранту Президента України молодим діячам у галузі образотворчого мистецтва. 

«На виставці представлено портрет Героя України Дмитра Коцюбайла (позивний Да Вінчі) з нареченою Аліною Михайловою, який загинув у Бахмуті 7 березня 2023 року, портрет Катерини Поліщук (парамедикині із позивним «Пташка», почесної громадянки Тернополя, уродженки Шумщини), та портрет воїна Олексія Пнівчука (позивний «Чорний Гуцул», молодого чоловіка, який воював добровольцем під командуванням Да Вінчі у зоні АТО, а після повномасштабного вторгнення, будучи багатодітним батьком, пішов воювати артилеристом). Портрети намальовані на основі фотографій Костянтина та Влади Ліберових, Руслана Масловського. Гіперреалістічні зображення перебільшено великопланові, наче розглянуті через лупу, присутня велика увага до деталей та колірні акценти», – розповіли організатори виставки.

Експозиція діятиме до 15 квітня.

«Авторка робіт Христина Боднарук – молода тернопільська художниця, онука відомого тернопільського живописця Віктора Макарова. На початку 2021 року вона проводила у нашому музеї персональну виставку портретів під назвою «Деталь». Вже тоді вона зарекомендувала себе як мисткиня з виробленим творчим почерком та неповторною творчою манерою. Працює вона у напрямку гіперреалізму, стилістика якого будується на імітації фотографії засобами живопису, прагненні до максимальної об’єктивності та граничної деталізації у відтворенні осіб та предметів», – кажуть працівники музею.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #Рефлексії гіперреалізму в Україні, #фото, #Христина Боднарук
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: